Programma

X + Y, Morgan Matthews

X + Y

Morgan Matthews

Film
woensdag 02 sep t/m woensdag 09 sep
Theaterzaal

Warme feelgoodfilm over een sociaal onhandige tiener die nieuw vertrouwen vindt en nieuwe vriendschappen maakt tijdens zijn voorbereiding op de Internationale Wiskunde Olympiade.

info
Victoria, Sebastian Schipper

Victoria

Sebastian Schipper

Film
woensdag 02 sep t/m zondag 06 sep
Blauwe Zaal

Filmisch spektakel waarin de Spaanse Victoria een zinderende nacht beleeft in hartje Berlijn, getoond in 1 take. Trouw: "Adembenemend (..) film waar je hart een sprongetje van maakt; ★★★★★"

info
Irrational man, Woody Allen

Irrational man

Woody Allen

Film
woensdag 02 sep t/m dinsdag 08 sep
Paarse Zaal

Nieuwe tragikomedie van Woody Allen over filosofieprofessor Abe Lucas (Joaquin Phoenix) die uit zijn existentiële crisis probeert te komen door een relatie te beginnen met studente Jill (Emma Stone).

info
Mia madre - première, Nanni Moretti

Mia madre - première

Nanni Moretti

Film
donderdag 03 sep t/m woensdag 09 sep
Blauwe Zaal

Ontroerend drama over een vrouw wier leven onder hoogspanning komt te staan wanneer haar moeder ernstig ziek wordt. Van de maker van La stanza del figlio en Caos calmo.

info
Dheepan - première, Jacques Audiard

Dheepan - première

Jacques Audiard

Film
donderdag 03 sep t/m woensdag 09 sep
Theaterzaal

Met de Gouden Palm bekroond drama over drie Sri Lankezen die zich voordoen als gezin om asiel te krijgen in Frankrijk. Van de maker van Un prophète en De rouille et d'os.

info
Amy, Asif Kapadia

Amy

Asif Kapadia

Film
donderdag 03 sep t/m dinsdag 08 sep
Blauwe Zaal

De documentaire Amy vertelt het unieke levensverhaal van zangeres Amy Winehouse; met haar fenomenale stem en muzikale talent één van de grootste iconen van deze eeuw.

info
Love 3D, Gaspar Noé

Love 3D

Gaspar Noé

Film
vrijdag 04 sep t/m zaterdag 05 sep
Paarse Zaal

Spraakmakend seksueel melodrama van de maker van Irréversible en Enter the void over een jongen en een meisje, En nog een meisje. SLECHTS TWEEMAAL TE ZIEN

info
Mr. Turner, Mike Leigh

Mr. Turner

Mike Leigh

Film
zondag 06 sep t/m zondag 18 okt
Blauwe Zaal

Timothy Spall schittert als de beroemde Britse schilder William Turner in deze succesfilm van Mike Leigh (Secrets and lies, Another year). Volkskrant: "Op alle fronten geslaagd; ★★★★."

info