Cinekid


Maak komende herfstvakantie kennis met de nieuwste technologische snufjes en coolste films! Van 22 t/m 27 oktober wordt Concordia bovendien omgetoverd tot een Medialab met een 3D-tekenstudio, holograms, animatiewerkplaats, een heuse hemelbios en robots!

Even bijkomen van deze spectaculaire gadgets kan in ons theater of de filmzalen.
Cinekid: het leukste film- en mediafestival voor iedereen van 4 tot 14 jaar!

TIP: boek een kaartje voor het Medialab én voor een van de Cinekid-films en ontvang direct 1,50 korting! (Normale totaalprijs 10,-). Je mag hierbij de film en het Medialab op verschillende dagen bezoeken. Bij een online boeking verschijnt de korting na bevestiging van de boeking.

Locatie en openingstijden
Medialab: Langestraat 56 Enschede, van 10.30 tot 16.30 uur (kom vóór 15.30 uur zodat je alles kunt meemaken!)
Cinekid-films: Oude Markt 15 Enschede, klik bij de film op de speeldata voor de exacte tijden


ALLE CINEKID-FILMS OP EEN RIJTJE:Ted Sieger's Molly Monster 4+
Molly's avontuurlijke reis in een fantasierijke en vrolijke 2D-animatiefllm voor het hele gezin. Landelijke openingsfilm van het Cinekid Festival!
Te zien: 14, 25 en 27 oktober

Dikkertje Dap 4+

De succesvolle, vier sterren-verfilming van het beroemde versje van Annie M.G. Schmidt!
Te zien op: 22, 23, 24, 26 en 27 oktober

De kleine grijze tractor en de dansende geit 5+
Een muzikale komedie over een stadsjongen die de zomer op het platteland doorbrengt. Winnaar van de Cinekid Publieksprijs 2016!
Te zien op: 24 en 26 oktober


Paw, de reddingshond 8+
De jonge herdershond Paw heeft een geweldige speurneus. Samen met zijn baas schiet hij te hulp wanneer er mensen gered moeten worden.
Te zien op: 23 en 27 oktober

De geheime club van Soepstad 8+
Een opwindend avontuur vol spanning, humor en verrassingen over een stadsfeest waarbij er gevaar dreigt.
Te zien op: 22 oktober


The invisible boy 10+
De 13-jarige Michele is verliefd op Stella, maar zij ziet hem niet staan. Dan ontdekt hij dat een Chinees superheldenpak hem écht onzichtbaar kan maken. Zal Stella hem nu wel opmerken?
Te zien op: 24 en 26 oktober


Magie van de bergen 11+
Amelie moet herstellen van haar ziekte maar gaat er liever op uit. In de prachtige natuur ontmoet ze Bart, gaat ze de strijd met haar ziekte aan en zet ze de eerste stappen op weg naar volwassenheid.
Te zien op: 25 oktoberDE NIEUWSTE SNUFJES VIND JE IN HET MEDIALAB
:Ozobots 4+
I.s.m. Pre-U Junior
Heb jij altijd al een robot willen besturen? Dat kan! Met een dikke stift en wit papier kun je onze robots laten rijden. De robots van Pre-U luisteren naar de naam Ozobots waarvan op de onderkant allemaal sensoren zitten, die kleur en paden herkennen. Daarnaast kan je zelfs op tablets laten rijden. Ben jij benieuwd hoe dit precies werkt en heb je altijd al een robot willen besturen, kom dan naar het Cinekid festival! Alleen te volgen op: 23, 25 en 26 oktober

Animatieplaats 4+

Met hulp van echte animatoren maken kinderen een heuse animatiefilm in stop-motion. Ze werken hiervoor met zijn allen op één groot vlak aan een gezamenlijke film. Samen wordt een verhaal verzonnen en de spullen geknutseld die daarvoor nodig zijn. Daarna is het tijd voor de opnames en ontstaat foto na foto het verhaal. De workshopleider leert de kinderen de fijne kneepjes van het vak.

Hemelbios 4+

I.s.m. LUX Nijmegen
Lekker liggen op je rug, je hoofd zacht op een kussen, kijk je naar de donkere hemel zonder een zuchtje wind. Dan komen er beelden voorbij en geluiden. De film is begonnen!

Wandelen in je eigen tekening 4+

Altijd al eens de hoofdrolspeler in je eigen tekening willen zijn? Dat kan nu! Bij deze activiteit creëer je een tekening die vervolgens op een greenscreen wordt geprojecteerd.

Wat als…? 7+

De digitale wereld is er gewoon. We vragen onszelf vaak niet af hoe alles werkt, en al helemaal niet of er alternatieven zijn. Tijdens deze activiteit worden kinderen uitvinders. In een kaartenbak vinden ze situaties waarbij het ‘kapot’ gaan van het internet een rol speelt. Bijvoorbeeld: het internet is uit en je wil contact hebben met je vriendje in Amerika. De kinderen worden uitgedaagd om offline, analoog oplossingen te verzinnen. Verzamel al het gemaakte werk en maak in uw theater een grote collage van de knutselwerken!

Hologram 7+

Een object in 3D-projecteren kan op een simpele manier met de oude techniek Pepper’s Ghost. Vroeger toverden men met deze techniek geesten op het toneel, tegenwoordig gebruikt men de techniek in musea of pretparken of tijdens concerten. Kinderen knutselen zelf hologram piramides, waarmee zij op een telefoon 3D-illusies kunnen projecteren. Vervolgens stappen ze in een kleine green screen studio en nemen een hologram van zichzelf op. Deze kunnen ze daarna terugkijken met hun zelfgemaakte hologram piramide.

Verhaallantaarn 7+

Tijdens deze knutselactiviteit ontrafelen kinderen de magie van projectie. Met niet meer dan wat karton, doorzichtig plastic en de zaklamp (van een telefoon) maak je een projector. Teken daarna een zelf bedacht verhaaltje op de draaischijf en start de voorstelling!

Workshop Camera acteren 8+
door Theatermakerij Enschede
Heb je interesse in acteren voor de camera? En wil je misschien wel ontdekt worden? Kom dan zeker meedoen! Castingbureau Elskes Kast is gespecialiseerd in het casten van kinderen en jongeren voor filmrollen. Theaterdocent, actrice en spelcoach Karine Roldaan van Theatermakerij Enschede is al jaren onderdeel van Elske’s team en geeft de workshop. Alleen te volgen op: 22, 24 en 27 oktober

3D Tekenstudio 8+

Teken alles wat je maar wilt in de 3D-tekenstudio. Zodra je de VR-bril opzet, sta je in de kubus die het canvas vormt. Met de controllers in je handen kun je eindeloos kiezen uit verschillende kwasten en effecten. Je bent zo dicht bij wat je tekent, dat het lijkt alsof je er onderdeel van bent. Laat je fantasie de vrije loop, want echt alles kan!