Ook interessant
Kunstreis Essen en Duisburg , Concordia
Kunstreis Essen en Duisburg vr 23 mrt 2018
info
Joep van Liefland, Miriam Temme, Witte Wartena. A tale of two cities Expositie Expositieruimte Langestraat 56

22 november t/m 10 januari
Opening 22 november, 15.30 uur [gratis entree, vrije gift]

A tale of two cities (geheel vrij naar het boek van Charles Dickens) toont het werk van Nederlandse kunstenaars die woonachtig zijn in Berlijn. Met zijn innovatieve ondernemende start-ups, bruisende kunstenaarsscene en ‘spontane’ acties in industriële panden is deze stad helemaal hip & happening! Wat is de aantrekkingskracht van deze stad? Wat is de meerwaarde die Nederlandse kunstenaars er vinden? Is dit terug te zien in hun werk? Of is de VerBerlijnisering slechts een voorbijgaande hype?

De expositie toont werk van:

Witte Wartena (1976)
studeerde aan de AKI in Enschede. Zijn illustraties maken deel uit van exposities, comic novels, tijdschriften of andere uitingen. Zo ontwierp Witte ooit een comic game voor een spellenwinkel en zijn zijn illustraties omgezet in animatie. Zijn werk is onder meer te zien geweest in Stockholm, London en Amsterdam.

Kunstenaar Joep van Liefland (1966) werkt met het fenomeen media. Centraal thema is de vergankelijkheid van technologie en informatie. In Berlijn richtte hij samen met Maik Schierloh de kunstruimte AUTOCENTER op. Zijn werk was eerder te zien in galeries en musea in onder meer New York, Parijs en Amsterdam.

Marike Schuurman (1964) studeerde aan de Rietveld Academie en de Rijksakademie voor beeldende kunsten in Amsterdam. Als fotografe filmt ze steeds weer de handelingen van mensen in alledaagse situaties. In Enschede laat ze een verzameling van zo'n 30 filmpjes zien. Daarnaast is voor het eerst de video 'Fuji' te zien. Tentoonstellingen waren o.a. te zien in China, Duitsland en Nederland. Binnenkort neemt ze deel aan de tentoonstelling 'Weltbilder 6' in Helmhaus Zürich.

Miriam Temme (1977) studeerde autonome beeldende kunst aan de Kunstacademie in Den Bosch. Haar werk bestaat onder meer uit installaties en zwart-wit series van voorbijtrekkende landschappen. Haar werk is de laatste jaren voornamelijk te zien geweest in Duitsland, waaronder Kassel en Berlijn.

Tijdens de expositieperiode van A Tale... hebben we het volgende randprogramma:

Lezing ‘A tale of two countries’
woensdag 25 november 19.30 uur

De stad als muze in de tijd van Charles Dickens
en het heden
, door kunsthistorica Larissa Nijzink

Artist Talk met AKI-alumnus Witte Wartena
donderdag 10 december 19.30 uur

Rondleiding
door programmeur Expositie Petra Boonstra
zondag 13 december (koopzondag) 15.30 uur

A tale of two cities, Joep van Liefland, Miriam Temme, Witte Wartena.
A tale of two cities, Joep van Liefland, Miriam Temme, Witte Wartena.

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling A tale of two cities. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: