Ook interessant
Dido Dido, NBprojects, Silbersee & Ulrike Quade Company
Dido Dido ma 15 jan 2018
info
Diamantfabriek Double Bill: Black Perfume & De kamer hiernaast Muziektheater, Opera Theaterzaal

Twee korte producties die samen één avondvullende voorstelling vormen!

Black perfume (for men and women), naar het beroemde verhaal Morfine van Mikhail Bulgakov, gaat over de jonge plattelandsdokter Polyakov die - net als zijn patiënten - tobt met zijn gezondheid. De verbroken relatie met operazangeres Amneris valt hem zwaar. Maar dan dient zich een even hemelse als verleidelijke oplossing aan: zuster Anna, die de sleutel heeft van de apothekerskast.
Prikkelend en adembenemend muziektheater van componiste Anna Mikhailova en regisseur/librettist Annechien Koerselman (o.m. Nationale Reisopera, Theater Sonnevanck). Een interview met componiste Mikhailova door muziekjournalist Thea Derks is hier te lezen.

Voor het tweede stuk De kamer hiernaast, waarbij opnieuw nieuwe, talentvolle makers voor het eerst met elkaar samenwerken, zijn het Diego Soifer en Tatiana Pratley die de muziekcompositie en regie voor hun rekening nemen.
Een jonge man en een jonge vrouw. Gescheiden door een dunne wand. Ze hebben elkaar nooit gezien. Wat hen bindt, zijn de intieme geluiden die ze van elkaar horen. De momenten waarop hun dagelijkse routines elkaar kruisen. Het verlangen om bij elkaar te zijn groeit met iedere stilte. En langzaam zuigt hun zelfgemaakte universum ze op. De kamer hiernaast is als een alledaagse ontmoeting die escaleert. Met Teodora Stepančić (piano/spel) en Jurriën Remkes (spel)


De pers over beide stukken:

Theaterkrant over Black Perfume: De uitvoering is heel sterk, aangrijpend soms. (...) Zowel Cartens als Wang zingen en spelen uitstekend.

Theaterkrant over De kamer hiernaast: Na enige tijd staan ze ieder vol spanning aan hun eigen kant van de muur, elkaars aanwezigheid voelend. Er volgt een kleine choreografie waarbij hun bewegingen zijn gespiegeld. Iets daarvoor heeft de vrouw een boterhamzakje opgeblazen en dichtgeknoopt, een spannend element in een voorstelling waarin stilte schaars is en dus grote betekenis krijgt.

De Diamantfabriek is een unieke kweekvijver van hedendaags muziektheater en kleinschalige opera. Het productiehuis draagt bij aan de artistieke ontwikkeling van jonge componisten en regisseurs door opdrachten te geven voor kleinschalige en avondvullende muziektheaterstukken.

www.diamantfabriek.nl

Double Bill: Black Perfume & De kamer hiernaast, Diamantfabriek
Double Bill: Black Perfume & De kamer hiernaast, Diamantfabriek
Double Bill: Black Perfume & De kamer hiernaast, Diamantfabriek

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling Double Bill: Black Perfume & De kamer hiernaast. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: