Ook interessant
Kunstreis Essen en Duisburg , Concordia
Kunstreis Essen en Duisburg vr 23 mrt 2018
info
Stand-up filosofie Expositie Auditorium Langestraat 56

April is de Maand van de filosofie! In dat kader organiseert Concordia elke donderdagavond een programma rondom kunst & filosofie.

De deelnemende filosofen - Ronald Hünneman, Steven Dorrestijn, Lidwien Schuitemaker en Laura Stoop - komen over uit heel Nederland om ons te verblijden met hun kennis!

De avond start met een rondleiding door de expositie door onze programmeur. Daar kunnen zowel de filosofen als het publiek kennismaken met het getoonde werk. Opborrelende vragen worden op papier gezet zodat de vier filosofen deze tijdens een van de volgende vragenrondes kunnen beantwoorden.
Bij elke vragenronde krijgt een andere filosoof een vraag toegespeeld. Het belooft een interactieve avond volledig in het teken van filosofie!

Ronald Hünneman doet onderzoek naar de mogelijkheden van artefacten en media, en dan met name kunstvoorwerpen, om de menselijke cognitie te versterken of uit te breiden.

Tijdens haar studie ontdekt Lidwien Schuitemaker dat de regels en criteria die in beeldende kunsten gehanteerd worden zonder fundament zijn. Naar aanleiding hiervan besluit ze om kunst filosofisch en praktisch te onderzoeken. Ze schrijft hierover in haar boek Beeldende Kunst Filosofie.

Steven Dorrestijn is verbonden aan Saxion University of Applied Sciences als hoofddocent en onderzoeker bij het lectoraat Ethiek en Technologie. Volgens Dorrestijn gaat de invloed van techniek veel verder dan we denken. ‘Het ontwerpen en gebruiken van techniek is tegelijk het ontwerpen van ons leven.’

Laura Stoop relateert cultuurtheorie aan concrete culturele bewegingen of kunstvoorwerpen. Ze is gespecialiseerd in onder andere het sublieme en cultuurfilosofie van de 20e en 21e eeuw.

Start programma: 19.30 uur (inloop 19.00 uur)
Entree inclusief drankje: €5,- per persoon, studenten €3,-

Stand-up filosofie,
Stand-up filosofie,
Stand-up filosofie,
Stand-up filosofie,

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling Stand-up filosofie. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: