Ook interessant
Uit verdriet geboren, Julika Marijn
Uit verdriet geboren ma 19 feb 2018
info
De Hollanders De eersten Muziektheater, Toneel, Theater Theaterzaal (geplaceerd)

De Hollanders, eerder te zien bij Concordia met teksten van Arnon Grunberg, Arthur Japin, en Erik de Jong (Spinvis), gaan met deze laatste opnieuw een samenwerking aan. In deze voorstelling geven ze een oplossing voor het falen van de mens: structuur en efficiëntie. Want wat is het nut van al die onberekenbare en grillige emoties? Kunnen we niet méér bereiken als we ze uitschakelen; de twijfel, de jaloezie, de angst?

De Hollanders en Spinvis schrijven sciencefiction. Twee mannen en een vrouw brengen hun leven door in een volkomen van de buitenwereld afgesloten biosfeer. Geboren onder deze stolp zetten zij de missie voort die hun voorouders ooit zijn gestart: overleven in dit geïsoleerde systeem om zo de toekomst van de mens ook buiten Moeder Aarde te garanderen. Maar langzaam ontstaan er twijfels. Wat is de werkelijke aard van het experiment? En hoe lang moeten ze hier blijven? Want van de buitenwereld hebben ze al generaties lang niets meer vernomen…

De Hollanders is een theatercollectief dat een wisselwerking zoekt tussen toneel, actualiteit, muziek en literatuur. Ze bezien de wereld met een open blik en verwerken hun betrokkenheid tot vertellingen van deze tijd. Vol doem én utopie. Eerder werkten De Hollanders samen met o.a. Arnon Grunberg, Adriaan van Dis en Arthur Japin.


De Pers over De Eersten:

'Een rijke vertelling die existentiële vragen
oproept. (...) Intelligent en geraffineerd geconstrueerd.' (Theaterkrant)

'Tot voor kort was Nederland geen
sciencefictionland, maar ik zeg nu: ga naar het theater!' (****; Volkskrant)

'Ondanks de licht absurdistische ondertoon zijn de makers gelukkig niet in de valkuil van de gemakkelijke lach getrapt. Humor zit er wel degelijk in, maar wordt nergens uitgebuit. Dat is niet alleen een verdienste van de tekst, maar is ook te danken aan het prettige spel van Imke Smit, Thomas Höppener en David van Uuden.' (Parool)

De eersten, De Hollanders

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling De eersten. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: