Ook interessant
Het Wilde Oosten, De Nieuwe Oost
Het Wilde Oosten vr 20 okt 2017
info
Claxo Duet In concert Theater, Muziek, Broodje Cultuur Theaterzaal (geplaceerd)

In de zomer van 2015 werd het Claxo Duet opgericht door twee gedreven Spaanse muzikanten: klarinettist Desirée Riera Cebrián en Saxofonist Juan Plácido Osorio Bustamante. In hun liefde voor componisten als Francis Poulenc, Robert Muczynski, Marc Mellits, Gregory Wanamaker, Violet Archer en Johan van der Linden vonden zij elkaar. Met een internationale doorbraak als drijfveer toert het duo door Nederland.

Met verschillende klarinetten en saxofoons weet het duo steeds weer een andere klank en sfeer te creëren. In het theater wordt grote sonoriteit afgewisseld door zeer verfijnde klanken.

Over Desirée Riera Cebrián

In 2013 behaalde Desirée haar Bachelor aan de High Conservatory of Málaga. Ze besloot haar Master voort te zetten aan het conservatorium ArtEZ Hogeschool voor de kunsten en behaalde in juni 2015 haar diploma onder leiding van André Kerver. Aan ArtEZ volgde ze lessen van onder meer Julien Hervé, Oscar Ramspek en Johan van der Linden. In de afgelopen jaren gaf Desirée concerten in Spanje, Nederland, Portugal en Duitsland en speelde in verscheidene orkesten als Het Gelders Orkest, Het Nederlands Symfonie Orkest en European Union Youth Wind Orchestra.

Over Juan Plácido Osorio

Juan studeerde in 2014 af voor zijn Bachelor aan de High Musical School Málaga. Hij verhuisde naar Zwolle om zijn Master in klassieke saxofoon te volgen aan het conservatorium ArtEZ Hogeschool voor de kunsten onder begeleiding van de beroemde saxofonist Johan van der Linden. Tijdens zijn studie volgende Juan masterclasses bij gerenommeerde saxofonisten als Arno Bornkamp, Vincent David, Jean Denis Michat en Claude Delangle. Daarnaast bezocht hij prestigieuze internationale saxofoonlessen in Europa zoals Internationale Masterclass for Classical Saxophone in Laubach (Duitsland), International Saxophone course in Montefrio (Spanje) en GAP in België.

In concert, Claxo Duet
In concert, Claxo Duet
In concert, Claxo Duet

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling In concert. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: