Ook interessant
Preaching out loud, The Preacher Men
Preaching out loud ma 23 okt 2017
info
Inez Timmer Op alle fronten Muziektheater, Theater, Broodje Cultuur Theaterzaal (geplaceerd)

In 1941 ging het lied Lili Marleen de wereld over en werd het een troostlied voor soldaten in de Tweede Wereldoorlog. Deze succesvolle wereldhit was van de hand van Lale Andersen. In de voorstelling Op alle fronten neemt Inez Timmer u mee terug in de tijd. Op krachtige en ontroerende wijze vertelt zij het verhaal van de gedreven zangeres Lale Andersen, die met haar lied vriend en vijand wist te raken.

Door een aaneenschakeling van toevalligheden groeit Lili Marleen in de Tweede Wereldoorlog uit tot een wereldhit, die door legerzender Radio Belgrado wordt omgedoopt tot het ‘doorzetterslied’.
“De beginklanken van het lied op een speelgoedpiano of via Radio Belgrado, krakend afgespeeld op een oude grammofoon, maken Op alle fronten een bijzondere voorstelling” (De Moanne).

In deze muzikale voorstelling kruipt Inez Timmer in de huid van Lale Andersen. Zij vertolkt een succesvolle Andersen, die naast haar zorgeloze leven kampt met onzekerheid en de verscheurdheid tussen haar liefde voor een Joodse componist, haar carrière en haar kinderen. Timmer vertelt Andersens leven indringend en geloofwaardig en zingt de liederen van Andersen in haar oorspronkelijke taal buitengewoon knap”, aldus de Leeuwarder Courant die de voorstelling met vijf sterren bekroonde.

Op alle fronten brengt Andersens unieke verhaal met een lach en een traan en is een tijdreis van gelukzalige intensiteit. “Zeker een voorstelling die een groot publiek verdient!” (Friesch Dagblad).

www.theaterineziatief.nl

Op alle fronten, Inez Timmer

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling Op alle fronten. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: