Ook interessant
Kunstreis Essen en Duisburg , Concordia
Kunstreis Essen en Duisburg vr 23 mrt 2018
info
groepsexpositie Vlieg- en kunstwerk Expositie Auditorium Langestraat 56

Altijd al uitvinder willen zijn? Of kunstenaar willen worden? En het liefste allebei? Bij Concordia kan het: in de nieuwe expositie voor kinderen laten we zien dat uitvinders en kunstenaars niet zo veel van elkaar verschillen en kan je er zelf eentje worden. In Vlieg- en kunstwerk zie je bijzondere uitvindingen, kunstenaars die uitvinden en uitvinders die kunstwerken maken.
 
Gratis entree (vrije gift); nog te zien tot en met 26 februari

Check hier wat Go Kids ervan vond!

De meeste mensen denken bij een uitvinder aan iemand die gekke machines maakt en apparaten bedenkt die bliepen en stoom uitblazen. Dat kan! Maar uitvinden is nog veel meer. Uitvinden betekent iets nieuws bedenken, iets dat nog niet bestond en dat niemand anders ooit zo heeft bedacht. Dat kan een paarse pruttelende machine zijn, maar net zo goed een tekening of een verhaal of een lied. In de expositie zie je kunstwerken en uitvindingen én mag je zelf aan de slag.

Vlieg- en kunstwerk inspireert kinderen en moedigt ze aan om te geloven in de kracht van hun fantasie. Om super ideeën te bedenken en om geweldige objecten te maken. Bijvoorbeeld in één van de doe-hoekjes midden in de expositie waar ze toffe experimenten kunnen uitvoeren of tijdens workshops in het weekend en in de schoolvakanties. Met het Uitvinders Handboek, een handig boekje, is de expo nog beter beleven.

Met werken van onder andere: Kunstenaarstrio Grondvormen, Matthias Grothus, Sefrijn Langen, Bethany de Forest, Arek Laskowski en Aike Lutkemoller.

Bij deze exposities zijn ook workshops:

Ik wil vliegen

De olifant die op de muur zwom

De levende machine

Vlieg- en kunstwerk, groepsexpositie
Vlieg- en kunstwerk, groepsexpositie

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling Vlieg- en kunstwerk. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: