Ook interessant
Kunstreis Essen en Duisburg , Concordia
Kunstreis Essen en Duisburg vr 23 mrt 2018
info
Nina Boas, Ieke Trinks, Topp&Dubio Opening Performance maand Expositie Auditorium Langestraat 56

Performance-kunst van de aanwezigheid

Oktober is bij Concordia benoemd tot maand van de performance-kunst. Nederlandse performance kunstenaars krijgen carte-blanche en geven ons met hun tentoongestelde attributen, decors èn optredens een kijkje in hun wereld. In totaal zullen 12 kunstenaars(duo’s) optreden.

Bij de opening zijn er performances van Nina Boas, Ieke Trinks en Topp & Dubio.

Nina Boas (1980 - Saumur, Frankrijk) woont en werkt in Nederland. Het visuele beeld vormt de basis voor het werk van Boas. Geïnspireerd door droombeelden, neemt zij het publiek mee in haar eigen gecreëerde werelden waar via verschillende soorten projectie met schaal wordt gespeeld.

Ieke Trinks woont en werkt in Rotterdam en Malmö te Zweden. Ze presenteert twee recente werken: Variety Show (2015) en Performance Monologues (2016). Beiden houden zich bezig met de documentatie van performancekunst.

Topp & Dubio zien een performance in de eerste plaats als een uit te voeren actie in de 'publieke' ruimte. De performance ontstaat uit het verlangen om iets te doen dat direct getoetst kan worden op haar betekenis en houdbaarheid.  

Opening Performance maand, Nina Boas, Ieke Trinks, Topp&Dubio
Opening Performance maand, Nina Boas, Ieke Trinks, Topp&Dubio
Opening Performance maand, Nina Boas, Ieke Trinks, Topp&Dubio

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling Opening Performance maand. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: