Ook interessant
Charlotte Schleiffert & Ronald de Bloeme,
Charlotte Schleiffert & Ronald de Bloeme wo 18 okt 2017
info
Saskia Boelsums Bijna geen mens Expositie Expositieruimte Langestraat 56

Het zijn de plekken waar niemand lijkt te komen, waar de ongerepte natuur zich in haar volle glorie laat zien. Dát zijn de plekken die Saskia Boelsums wil ontdekken en die ze ongeëvenaard vastlegt op haar foto’s. 

‘Bijna geen mens’ is een stukje tekst uit een gedicht van Willem Wilmink, het gedicht dat sinds kort groot op een van de muren in de binnenstad prijkt. Een gedicht waar Enschede trots op is. Het zegt precies waar Saskia naar op zoek is, die plekken waar niemand lijkt te komen en die onaangeroerd zijn door mensenhand. En ook de Enschedese herkomst, want Saskia fotografeerde speciaal voor deze expositie het landschap rondom Enschede.

De lichtval in haar foto’s en de woestheid van de landschappen die ze fotografeert doen soms denken aan schilderijen van Turner. Zonder ernaar op zoek te zijn, valt er eenzelfde romantiek te bespeuren. De foto’s pakken je vast, en je blijft ernaar kijken…  

Voor Concordia ging Saskia een week lang bijzonder vroeg op pad en fotografeerde ze de omgeving van Enschede. De essen, de bossen, de weilanden en de vergeten velden legde ze vast met haar camera. Saskia keek anders naar dit voor haar onbekende landschap, juist omdát het onbekend is. Haar vielen dingen op, die ze hoogstwaarschijnlijk niet had gezien in haar eigen vertrouwde omgeving.

Mede daarom werd Enschedeërs gevraagd hun vertrouwde plekje in en rond Enschede te fotograferen. Want de bewoners kennen het hier op hun duimpje. Uit deze foto’s werd een winnaar gekozen die zijn foto professioneel afgedrukt kreeg nadat deze bij de expositie van Saskia een te zien is geweest. 

Bij het werk van Saskia heeft dichter Elly de Waard teksten geschreven. Bij de opening op 10 december zal Elly voordragen uit dat werk, wat ook te koop is in Concordia's Kunst- & designwinkel.

Deze expositie is te zien t/m 5 februari 2017. Op 19 januari 2017 geeft Saskia een artist talk.

Bijna geen mens , Saskia Boelsums

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling Bijna geen mens . Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: