Ook interessant
Cinekid: Concordia Medialab,
Cinekid: Concordia Medialab zo 22 okt 2017
info
Alle genomineerden 2017 Oscar nominated shorts 2017: Animatie Film Theaterzaal

Alle korte animatiefilms die zijn genomineerd voor de Oscars, die op 26 februari worden uitgereikt.

Gezien de korte gezamenlijke speelduur van de 5 genomineerde films, zijn er als bonus 3 films van de shortlist voor de nominaties toegevoegd aan het programma.

PROGRAMMA:

1. BORROWED TIME
Andrew Coats & Lou Hamou-Lhadj / USA / 2015 / 7’

Een verweerde sheriff keert terug naar de overblijfselen van een ongeval die hij zijn hele leven al wilt vergeten. Met elke stap vooruit, de herinneringen kom terug. Nu hij weer oog in oog staat met zijn fout, moet hij kracht vinden om door te gaan.

2. PEARL
Patrick Osborne / VS / 2016 / 6’

Pearl volgt een meisje en haar vader als ze door het hele land reizen om hun dromen achterna te gaan. Het is een verhaal over de geschenken die we hebben en hun kracht om liefde te dragen. En het vinden van genade op de meest onwaarschijnlijke plaatsen.

3. PIPER
Alan Barillaro / VS / 2016 / 6’

Geregisseerd door Alan Barillaro en geproduceerd door Marc Sondheimer, Piper, de nieuwe korte film van Pixar Animation Studios, vertelt het verhaal van een hongerige strandloper die voor het eerst iets onderneemt sinds haar nest - het graven van voedsel bij de kustlijn. Het enige probleem is, het eten is begraven onder het zand waar enge golven rollen op de kust. De film was in theaters over de hele wereld te zien voorafgaand aan Finding Dory.

4. BLIND VAYSHA
Theodore Ushev / Canada / 2016 / 8’

Vaysha is niet zoals de andere jonge meisjes; ze is geboren met één groen oog en één bruin oog. Haar vreemde ogen zijn niet het enige wat vreemd is aan haar blik. Haar linkeroog ziet alleen haar verleden. Haar rechteroog alleen de toekomst. Het is als een vloek die haar tegen houdt om te leven in het nu. Verblind door het verleden en gekweld door wat nog komen gaat, blijft ze gevangen in zichzelf. ‘Blinde Vaysha’ is hoe ze haar noemen. In dit metaforische verhaal herinnert filmmaker Theodore Ushev ons aan hoe belangrijk het is om te leven in het nu. Ontworpen in 3D, ook te zien in 2D en Virtual Reality (VR). Gebaseerd op het korte verhaal ‘Blind Vaysha’ door Georgi Gospodinov.

5. ASTERIA
Alexandre Arpentinier / Frankrijk / 2016 / 5’

Weliswaar niet doorgedrongen tot de Oscarnominaties, maar stond wel op de shortlist voor de nominaties.

6. THE HEAD VANISHES
Franck Dion / Canada & Frankrijk / 2016 / 9’

Weliswaar niet doorgedrongen tot de Oscarnominaties, maar stond wel op de shortlist voor de nominaties.

7. ONCE UPON A LINE
Alicja Jasina / Polen / 2016 / 7’

Weliswaar niet doorgedrongen tot de Oscarnominaties, maar stond wel op de shortlist voor de nominaties.

8. PEAR CIDER AND CIGARETTES
Robert Valley / Canada & UK / 2016 / 35’

Drinken en roken... Dat is wat Techno Stypes echt leuk vindt om te doen, evenals vechten. Hij was niet in staat om te vechten. Hij was ziek, echt ziek. Zijn ziekte had hem teruggebracht tot een selecte schaduw van zijn vroegere zelf. Hij was verlamd uit een auto-ongeluk gekomen toen hij 17 was, maar dat is niet hoe hij zijn grote teen verloor. Hij verloor die in een motorongeluk, ja hij was goed gebroken... Waar was hij toch voor aan het vechten en wat doet hij nog steeds in China? Zijn vader gaf mij twee duidelijke instructies. 1. Laat Techno stoppen met drinken, zodat hij een lever transplantatie kan ondergaan. 2. Breng hem terug naar Vancouver. Dit zal niet makkelijk worden.

Totale speelduur: 87 minuten

Klik hier voor andere programma's met korte films:

Oscar nominated shorts 2017: Fictie

Best of Go Short 2017

Beste NL korte films 2017

Europese Dag van de Korte Film 2016

Oscar nominated shorts 2017: Animatie, Alle genomineerden 2017

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling Oscar nominated shorts 2017: Animatie. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: