Ook interessant
Charlotte Schleiffert & Ronald de Bloeme,
Charlotte Schleiffert & Ronald de Bloeme do 19 okt 2017
info
Groepsexpositie Inktspot Expositie Expositieruimte Langestraat 56

Inktspot wordt geopend op zaterdag 18 februari om 15.30 uur, door illustrator Gezienus. Hij maakt onder andere tekeningen voor de Tubantia. De entree is gratis, uw vrije gift wordt zeer op prijs gesteld.

Ieder jaar brengt Inktspot Nederlands bekendste politiek tekenaars met hun zelfgekozen werk voor het voetlicht. Een chronologisch overzicht in 100 spotprenten uit Nederlandse en internationale kranten, weekbladen en van internetsites. De tekenaars nemen de toeschouwer mee op reis door het jaar. Relativerende, geestige, ergerniswekkende en meestal ook bijzonder mooie politieke tekeningen die ons als het even kan ook nog een relativerende spiegel voorhouden.

Traditiegetrouw krijgen ook weer enkele gasttekenaars een podium. Dit jaar zijn dat Hein de Kort, Peter de Wit, Argiblad en Maarten Wolterink.

De Inktspotprijs is de jaarlijkse prijs voor de beste politieke tekening van het jaar, georganiseerd door stichting Pers & Prent. Cartoonisten en politiek tekenaars kunnen hun beste tekeningen inzenden, waarna een jaarlijks wisselende jury daaruit de winnaar(s) kiest. De winnaar van 2016 is de onlangs overleden Peter van Straaten met zijn prent Vluchteling. 

De expositie is te zien t/m 26 maart.

Inktspot , Groepsexpositie

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling Inktspot . Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: