Ook interessant
Cinekid: Concordia Medialab,
Cinekid: Concordia Medialab zo 22 okt 2017
info
Heleen van Royen Het doet zo zeer + inleiding Film Theaterzaal

Heleen van Royens openhartige en ontroerende portret van haar dementerende moeder. Met een inleiding in samenwerking met Cinementaal.

De film is op ook op zondag 5 maart te zien, zonder inleiding.

Heleen van Royen schetst een portret van haar moeder bij wie beginnende dementie is geconstateerd. Een portret van zeer dichtbij: Heleen bedient de camera grotendeels zelf. In een periode van ruim een jaar volgt ze haar moeder in alledaagse situaties en in de tocht langs artsen, zorginstellingen en klinieken. Moeilijke beslissingen over verhuizen, over euthanasie en kostbare momenten van samenzijn wisselen elkaar af. Een liefdevolle, herkenbare, pijnlijke en vaak bijzonder grappige ode aan het leven, met dank aan Heleens moeder, mevrouw Breed.

Inleiding door Eefje Stokvis
De film zal worden ingeleid door Eefje Stokvis, verpleegkundige bij ZorgAccent, een grote zorgorganisatie in Noord West Twente. Samen met twee collega’s heeft ze inmiddels landelijke bekendheid als een van de “drie zusters” die o.a. een gesprek hadden met staatssecretaris van Rhijn over goede zorg voor dementerenden.

Stokvis is de kennisdrager voor alle ontwikkelingen betreffende de psychogeriatrie, de zorg voor dementerenden. Ze richt zich op nieuwe innovaties, geeft scholing en is bezig met het opzetten van een e-learningmodule over dementie. Ze begeleidt zorgteams op aanvraag.

Dit programma wordt georganiseerd in samenwerking met Cinementaal.

NL, 2017, 86 minunten + 30 minuten inleiding, Nederlands gesproken

De pers over Het doet zo zeer:

★★★★ Parool: “Heleen van Royens Het Doet Zo Zeer is ongekend intiem”

★★★★ NRC: “Knap regiedebuut van Heleen van Royen”

★★★★ Volkskrant: "Aangrijpend"

★★★1/2 Telegraaf: "Eerlijk en ontroerend"

Het doet zo zeer + inleiding, Heleen van Royen
Het doet zo zeer + inleiding, Heleen van Royen
Het doet zo zeer + inleiding, Heleen van Royen
Het doet zo zeer + inleiding, Heleen van Royen

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling Het doet zo zeer + inleiding. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: