Ook interessant
Cinekid: Concordia Medialab,
Cinekid: Concordia Medialab zo 22 okt 2017
info
Pablo Larraín Jackie Film Filmzaal 2

De charismatische 'First Lady' Jackie Kennedy, schitterend gespeeld door Nathalie Portman, verfilmd door Palo Larraín. Over de moord op JFK en de vier dagen van nationale rouw, door Jackies ogen.

In Jackie kruipt Oscarwinnares Natalie Portman in de huid van First Lady Jackie Kennedy. De film vertelt het verhaal van de moord op John F. Kennedy en de vier dagen van nationale rouw door de ogen van deze charismatische First Lady.

Een periode waarin de hele wereld zijn blik richtte op de beroemde weduwe. Een vrouw in rouw, die zich uiterlijk sterk moest houden om een geschokte natie gerust te stellen en het beeld van haar echtgenoot voor de eeuwigheid historisch te bepalen.

De hoofdrol is voor Oscarwinnares Natalie Portman (Black Swan, Closer) en de regie is in de handen van de veelgeprezen cineast Pablo Larraín, die eerder hoge ogen gooide met No (2012) en onlangs Neruda (2016).

VS, 2016, 100 min, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

De pers over Jackie:

★★★★★ NRC: "Natalie Portman maakt zich Jacqueline Kennedy volledig eigen in Jackie"

★★★★★ Volkskrant: "Voortreffelijke film (..) Natalie Portman meesterlijk als Jackie Kennedy."

★★★★★ Parool: "Portman is van begin tot het einde volkomen geloofwaardig"

★★★★★ Filmkrant: "Actrice Natalie Portman is een geweldige Jackie (..) Larraín bewijst wederom een van de beste en meest scherpzinnige regisseurs van dit moment te zijn…"

★★★★ Telegraaf: "Oscarwinnares Natalie Portman (Black Swan) kreeg een heel terechte Oscar-nominatie (..) de actrice belichaamt haar beroemde personage bijzonder overtuigend"

★★★★ VPRO Cinema: "Fascinerend en vooral erg stijlvol portret (..) Jackie, met indrukwekkende precisie gespeeld door Portman"

Jackie, Pablo Larraín
Jackie, Pablo Larraín
Jackie, Pablo Larraín
Jackie, Pablo Larraín

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling Jackie. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: