Ook interessant
Charlotte Schleiffert & Ronald de Bloeme,
Charlotte Schleiffert & Ronald de Bloeme di 21 nov 2017
info
Tinkebell. Kamerplant tour Expositie Elders

De Kamerplant tour van 21 juni is uitverkocht. Bij interesse kunt u mailen naar communicatie@concordia.nl.

De Kamerplanttour is het nieuwste project van kunstenaar TINKEBELL. in samenwerking met financieel journalist Arno Wellens. De dagvullende bus-excursie kan nog het best omschreven worden als een stuk mindblowing non-fictie (!!), theater waarvan je mond in de eerste tien minuten al open valt en in de dagen erna nog moeilijk zal sluiten omdat de verbazing zo groot is.

Iedereen heeft wel eens gehoord van zog. 'brievenbusfirma's’: buitenlandse ondernemingen die zich op papier in Nederland vestigen om belasting te kunnen ontwijken. De Amsterdamse belastingdienst doet al jaren pogingen dit te bemoeilijken door steeds nieuwe regels te bedenken die bedrijven moet 'verplichten' ook fysiek werkzaam te zijn in ons land. Dit wordt onder andere gecontroleerd middels de volgende methode: wanneer de belastingdienst twijfelt of een bedrijf wel 'echt' is, checkt zij een kantoor op de aanwezigheid van een kamerplant. Immers, alleen bij een bedrijf waar mensen werken kan iemand deze plant water geven.

Het gevolg? Tienduizenden(!!) lege kantoren met slechts een kamerplant.

De kamerplanttour, met als professionele kamerplanttourguide Arno Wellens, leidt u langs deze kamerplantkantoren. We bezoeken bedrijven uit landen als Moldavië, Oekraïne, Rusland en Portugal die nergens belasting hoeven te betalen. We passeren een gebouw waar meer dan 10.000 kamerplantkantoren zijn gevestigd. Wellens legt uit hoe deze constructies werken waardoor er zo'n dertien keer meer geld door Nederland heen gaat, dan dat we zelf als land verdienen. Geld, wat een klein aantal rijken in eigen zak houden - met grote gevolgen voor de landen waar de omzet oorspronkelijk wordt gemaakt. De omvang hiervan en de absurditeit van regels is zo extreem dat zelfs de kenners tijdens deze rit van de ene in de andere verbazing vallen. - Voor de sceptici: Alle informatie tijdens de tour wordt voorzien van bronnen.

Onderdeel van de Kamerplanttour is een spannende poging tot binnensneaken bij een aantal van deze kamerplantkantoren. Om niet op te vallen raden wij u aan om u te kleden alsof u een makelaar bent. 

Opstapplaatsen

  • Om 9:15 uur bij Concordia, Langestraat 56 in Enschede.
  • Om 11:15 uur op het Zuidplein, voor de ingang van station Zuid (aan de WTC kant) in Amsterdam.
  • Einde in Amsterdam c.a. 16:00 uur
  • Terug in Enschede c.a. 18:00 uur

Inclusief koffie of thee met gebak.Met mogelijkheid om lunch te bestellen. (hier krijgt u een e-mail over)

Meer informatie en updates: www.facebook.com/kamerplanttour

folder-kamerplant-tour-1

Kamerplant tour, Tinkebell.

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling Kamerplant tour. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: