Ook interessant
Kunstreis Essen en Duisburg , Concordia
Kunstreis Essen en Duisburg vr 23 mrt 2018
info
Lezing door Jacco Prantl Maand van de Filosofie Expositie, Debat / Lezing Auditorium Langestraat 56

Jacco Prantl is filosoof. Hij houdt zich onder andere bezig met vraagstukken rond representatieve conventies. Waarom accepteren wij bepaalde teksten of beelden als een adequate representatie van de werkelijkheid? Veel hedendaagse kunst levert ironisch commentaar op het functioneren van deze conventies, maar waar de moderne schilders zich nog obsessief bezighielden met de betekenis van hun medium, lijken we tegenwoordig veel media fundamenteel als transparant te accepteren. Welke implicaties heeft dit en op welke manier kan kunst ons hiervan bewust maken?

Daarnaast is hij verbonden aan de AKI Academy of Art and Design in Enschede als docent esthetiek en filosofie.

Tijdens de lezing in Concordia zal hij aansluiten bij thematiek uit de tentoonstelling ‘How on Earth Should This be Art?’ van Tinkebell. 

Maand van de Kunstfilosofie
April is de Maand van de filosofie! Concordia haakt daarop aan met een bijzonder programma dat volledig in het teken staat van de kunstfilosofie: van de filosofeerclub met improvisatietheater via Slow Art Day naar een lezingen van filosofen Mieke Boon en Jacco Prantl. Ook organiseren we speciaal voor kinderen yoga ín de expositie. Kortom: een maand lang wordt je gezonde nieuwsgierigheid op alle mogelijke manieren gevoed door (het kijken naar) beeldende kunst. Kom mijmeren, onthaasten en verdiepen bij Concordia!

Hieronder het programma:

- 13 april: Lezing door Mieke Boon
- 23 april: Kinderyoga in de expositie
- 24 april: Film In pursuit of silence + inleiding door filosofe Viviana Buizert

Maand van de Filosofie, Lezing door Jacco Prantl

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling Maand van de Filosofie. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: