Uitverkocht
Ook interessant
Solitary High, Lavalu
Solitary High ma 27 nov 2017
info
Theatermakerij Enschede & Academia Musica Theater na de Dam - UITVERKOCHT Muziektheater, Jeugdtheater, Theater, Muziek, Locatietheater Elders

Theatermakerij Enschede herdenkt de Tweede Wereldoorlog en maakt voor het eerst een voorstelling in het kader van Theater Na de Dam, getiteld Alle woorden zitten nog in mijn hoofd.

De voorstelling wordt aansluitend op de herdenking gespeeld in de Synagoge van Enschede, die bekend staat als de mooiste synagoge van Nederland.

Jonge spelers tussen de 12 en 20 jaar interviewden ouderen die de Tweede Wereldoorlog in Enschede meemaakten als kind. De interviews zorgden voor veel inspiratie. Kinderen die opgroeien in een oorlog beleven oorlog vanuit een heel ander perspectief dan volwassenen.
Dat gegeven levert veel verschillende ingrediënten op voor de voorstelling; spanning, avontuur, humor, heimwee, verdriet en angst worden voelbaar in de scènes. Als rode draad volgt het publiek de gedachtes en ideeën van de spelers over de waargebeurde verhalen en herinneringen van de ouderen. Wat doen deze verhalen met de jonge spelers? Kunnen zij zich voorstellen hoe het echt was?

De voorstelling is tot stand gekomen door bijdragen van Marieke Hagemans, Karine Roldaan, André Kerver, Maarten van de Velde, Gijs van Schoonhoven en leerlingen van Theatermakerij Enschede. De mix van spel, muziek en bandopnames zorgen voor een levendig verleden met een vleugje nu als rode draad.

Over Theatermakerij

Theatermakerij Enschede is een jonge fanatieke Jeugdtheaterschool die wekelijks theater maakt met veel talentvolle kinderen en jongeren uit Twente. Voor het eerst doet ook de Theatermakerij mee aan de jongerenprojecten in het kader van Theater Na de Dam.

Theater na de Dam - UITVERKOCHT, Theatermakerij Enschede & Academia Musica

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling Theater na de Dam - UITVERKOCHT. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: