Ook interessant
Charlotte Schleiffert & Ronald de Bloeme,
Charlotte Schleiffert & Ronald de Bloeme do 19 okt 2017
info
Amos Mulder Expositie Elders

Tijdens Kunstenlandschap Enschede presenteert Concordia videowerken van Amos Mulder. Mulders korte films worden gekenmerkt door de collage-vorm, het gebruik van zogenoemde found footage en een poëtische toon. In zijn werk verkent hij de grenzen van film en realiteit. 

Locatie: Hotel-Restaurant Savenije, Lonneker

In de jachtkamer toont Amos een serie video-haikus. Op verschillende schermen komt een reeks werken voorbij, ultrakorte films van drie shots in een format van 5-7-5 seconden.

Het werk van Amos begint vaak met found footage; een gevonden tekst, beeld of geluidsfragment uit het publieke domein. Door combineren, contrasteren en het toevoegen van eigen materiaal ontstaan de werelden en ideeën die de basis vormen voor zijn films. Vanuit verschillende invalshoeken onderzoekt Mulder daarin de aard van de werkelijkheid. Dromen, zinsbegoocheling, mythologie en de desintegratie van het alledaagse zijn terugkerende thema’s.

De films zijn een verkenning van de grenzen van filmtaal. Geworteld in de filmgeschiedenis, met duidelijke invloeden van de Russische montagebeweging, de cinepoem, dada, new wave en de surrealistische film bevinden ze zich op het snijvlak tussen film, videokunst, fotografie, essay en poëzie.  


Over de kunstenaar
Amos Mulder behaalde in 2009 zijn master in Europese Media aan de HKU. Zijn korte films zijn op nationale en internationale filmfestivals te zien, en in 2016 als onderdeel van de expositie Close-up, een expositie van de nieuwe generatie film- en videokunstenaars in het Eye filmmuseum in Amsterdam.


Meer info over de kunstenaar: www.amosmulder.com

Meer informatie over Kunstenlandschap Enschede

Amos Mulder,
Amos Mulder,
Amos Mulder,

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling Amos Mulder. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: