Ook interessant
Kunstreis Essen en Duisburg , Concordia
Kunstreis Essen en Duisburg vr 23 mrt 2018
info
B93@Concordia Expositie Expositieruimte Langestraat 56

Wie zijn de kunstenaars in Enschede en wat maken ze? Wat verbindt ze en wat verwachten zij van de beeldende kunst in de stad en in Nederland? Concordia brengt, als podium van én voor de stad Enschede en haar inwoners, graag de kunstenaars en de inwoners samen. In deze expositie komt kunstenaarsinitiatief B93 aan het woord.

In 1993 is het kunstenaarsinitiatief opgestart, in een oud schoolpand aan de Hoge Bothofstraat. Het doel is het beheren van ateliers en het ondersteunen van kunstenaars door middel van verschillende faciliteiten en projecten. Zoals de jaarlijks terugkerende Powertoolrace, waarin met zelfgemaakte machines uit huishoudelijke apparaten, een race wordt georganiseerd. Ook lezingen, pop-up exposities, muzikale optredens en debatten vinden plaats in de centrale hal.

De achtergronden van de kunstenaars in B93 zijn heel divers, zo zijn er veel AKI-alumni maar ook autodidacten die er een atelier huren en zodoende zorgen voor een gezonde kruisbestuiving van ideeën en creatieve invloeden. In de expositie is werk te zien van Petra Groen, Marlies van Grootel, Erik Put, Judith Schepers, Jeroen de Nijs, Debbie Voerman, Sietske Pelgrum, Hanan Klei en Susan Pinkster.

B93@Concordia,

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling B93@Concordia. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: