Ook interessant
ORFEO, een drama van karton, Groots en Meeslepend
ORFEO, een drama van karton do 8 mrt 2018
info
De Nieuwe Oost Het Wilde Oosten Theater, Muziek, Dans, Literair Theaterzaal (geplaceerd)

Ontdek het talent van morgen tijdens de meest intieme festivalavond van Nederland! Het Wilde Oosten is een ontmoeting met de nieuwste lichting artiesten uit het Oosten.

Tijdens deze editie zorgen schrijfster Helena Hoogenkamp, danscollectief Arnhemse Meisjes, muziektheatermakers Tim Hammer & Mirthe Dokter en Mr. Goose & the Swinehouse voor wervelende performances, van theater tot literatuur en van dans tot popmuziek met een snufje humor.

De Balts is een Waltz, maar dan voor dieren. Dieren halen alles uit de kast in hun zoektocht naar de meest geschikte partner. Tim Hammer en Mirthe Dokter onderzoeken met behulp van gedrags- en evolutiebiologen van Rijksuniversiteit Groningen via muziek, mime, maskers en illustraties dit dierlijke gedrag. Wat is de verwantschap met de mens?

De band Mr. Goose & The Swinehouse tart de grenzen van popcultuur en neemt jou maar al te graag mee in dat experiment. De muzikanten buitelen in hun muziek langs schoonheid en verwarring naar liedjes die uiteindelijk toch heel herkenbaar zijn. Live is de eclectische band als een jaren 70-trip met flamboyante aankleding, geëngageerde songteksten, verrassende muzikale wendingen, composities met gevoel voor humor en vooral heel veel fantasie.


Danscollectief Arnhemse Meisjes, bestaat uit vijf professionele dansers van Arnhemse bodem (allen alumni van de ArtEZ dansacademie). Speciaal voor Het Wilde Oosten ontwikkelden zij een nieuw stuk voor/op een wel hele bijzondere plek...

Helena Hoogenkamp is schrijver van proza, poëzie en theaterteksten. In 2014 studeerde ze af aan de HKU Writing for Performance. Sindsdien treedt ze regel matig op, onder andere op Lowlands en de Zwarte Cross. In 2012 won Helena de El Hizjra Literatuurprijs en eind 2015 verscheen haar chapbook Kleine Zeemeermin, per ongeluk dood. Tijdens Het Wilde Oosten treedt Helena op met Van wie is dit verhaal?, een monoloog over het eigenaarschap van verhalen.  

Zie ook www.denieuweoost.nl


Ook te zien op:
1 december 2017 /  Herberg de Pol, Diepenheim / Meer info

Het Wilde Oosten, De Nieuwe Oost
Het Wilde Oosten, De Nieuwe Oost
Het Wilde Oosten, De Nieuwe Oost
Het Wilde Oosten, De Nieuwe Oost
Het Wilde Oosten, De Nieuwe Oost
Het Wilde Oosten, De Nieuwe Oost
Het Wilde Oosten, De Nieuwe Oost
Het Wilde Oosten, De Nieuwe Oost
Het Wilde Oosten, De Nieuwe Oost

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling Het Wilde Oosten. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: