Ook interessant
A horas troncas, Cuarteto Lunares
A horas troncas ma 16 apr 2018
info
Mylou Frencken Leven in het lied Cabaret / Comedy, Theater, Muziek, Broodje Cultuur Theaterzaal (geplaceerd)

Wat is jouw meest dierbare, zelfgeschreven lied en waarom? Zangeres en cabaretière Mylou Frencken vroeg het Youp van 't Hek, Brigitte Kaandorp, Dorine Wiersma, Mike Boddé en 21 anderen. Leven in het lied is de titel van de interviewbundel én de voorstelling die zij baseert op deze 25 gesprekken.

Tijdens dit concert neemt Mylou acteur Frans Mulder mee als extra gast.

25 is ook het aantal jaren dat Mylou al liedjes schrijft en zingt. Deze jubileumvoorstelling is daarom tevens een ode aan het kleinkunstlied, waarin het kan gaan over grote pijn en klein leed, over verterende passie en ijzingwekkende afstandelijkheid, over meisjes van dertien en mannen die de griep hebben.

Begeleid door een topband voert ze naast eigen nummers haar favoriete liedjes van collega's uit. Ook geeft ze de geheimen van het 'songsmeden' prijs, verhaalt ze over de ontmoetingen met haar vakgenoten, strooit ze met smakelijke en vermakelijke anekdotes over hun leven en werk en geeft ze hartstochtelijk uiting aan haar liefde voor het kleinkunstlied.

Over Mylou Frencken

Al jaren bekleedt Mylou Frencken een geheel eigen plaats in de kleinkunst- en theaterwereld. Ze zingt, schrijft en acteert. Ze werkt solo en in samenwerking met tal van andere artiesten. Ze zoekt naar wat mensen verbindt, maar kan hartstochtelijk twijfelen aan wat hen scheidt. Haar grootste talent is het betere Nederlandse lied.

Daarnaast doet ze frequent presentatiewerk, schrijft ze columns (Esta, Flow, Haarlems Dagblad) en is ze de zingende barvrouw in de televisiequiz Met het Mes op Tafel.

De laatste jaren maakt Mylou Frencken niet alleen veelgeprezen cabaretprogramma’s, maar ook een voorstelling als de RouwRevue (met Pieter Tiddens), waarin ze op bewogen wijze belicht hoe we omgaan met verlies.

Over Frans Mulder
Frans speelde lange tijd in Theatergroep Purper. In 2005 kwam hij met een eerste soloprogramma. Hij schreef daarnaast veel liedjes voor andere artiesten en speelde mee in diverse musicals zoals Heerlijk duurt het langst, Follies, Sonneveld, Nonsens en The Little Mermaid.

Leven in het lied, met:
Mylou Frencken en Frans Mulder
Ludo van der Winkel (bas)
Kim Weemhoff (slagwerk)
Ronald Schmitz (gitaar)
Mike Boddé (regie)


De pers over Mylou Frencken
“Prachtige liedteksten vol originele formuleringen en vileine zinnetjes, en ze weet die ook nog eens te verpakken in zeer aanstekelijke melodiëen” (De Volkskrant)

“Wondermooie liedjes, van koesterend intiem tot onverwacht grappig” (NRC)

Lees hier de vijf-sterren-recensie in de Theaterkrant

Meer info:
www.myloufrencken.nl

Leven in het lied, Mylou Frencken
Leven in het lied, Mylou Frencken
Leven in het lied, Mylou Frencken

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling Leven in het lied. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: