Ook interessant
Klimmen naar kruishoogte, Tosca Niterink & Anita Janssen
Klimmen naar kruishoogte ma 9 apr 2018
info
Via Berlin & Berlage Saxophone Quartet Breaking the silence Muziektheater, Theater, Muziek, Broodje Cultuur Theaterzaal (geplaceerd)

Vaker en/of met meer mensen naar Broodje Cultuur? Schaf dan de Broodje Cultuur knipkaart aan en ontvang de 5e voorstelling gratis!

Breaking the silence is het liefdesverhaal van een man en een vrouw onder het juk van een dictatoriaal regime.

De man is componist, de vrouw een talentvol celliste in dienst van het regime. Wanneer de man op een dag spoorloos verdwijnt, begint de vrouw een koortsachtige en gevaarlijke zoektocht die haar dwars door hun verleden voert. Ze ontdekt dat haar herinneringen niet stroken met de feiten die boven tafel komen. Heeft haar man haar verraden? Of is hij slachtoffer van het systeem? Via muziek van Shostakovitsj en oude tape-opnamen doet zij een ontdekking die haar leven zal veranderen.

De muziek van Shostakovitsj en Ligeti is speciaal bewerkt voor het Berlage Saxophone Quartet. Peter Vigh schreef nieuwe composities voor taperecorder waarin tekst en instrumentarium met elkaar verweven zijn.

Concept: Dagmar Slagmolen, Peter Vigh
Spel: Dagmar Slagmolen, Porgy Fransen (stem)
Muziek: het Berlage Saxophone Quartet, Lars Niederstrasser, Peter Vigh, David Cristóbal Litago, Eva van Grinsven / Juani Palop
Regie: Ria Marks
Choreografie: Pim Veulings
Compositie: Dmitri Shostakovitsj, György Ligeti en Peter Vigh
Tekst: Sophie Kassies
Foto: Michiel Voet 

Met een UT-studentenkaart bezoek je deze voorstelling voor slechts EUR 7,50! Boek (max. 2) online kaarten met de kortingscode VRIJHOF. Let op: je moet je studentenkaart kunnen tonen aan de zaal!

De pers over Via Berlin
Over Een mond vol zand: “Een Oerol-voorstelling die jaren in de herinnering zal blijven. Zo moet het: een sterk gegeven, goed uitgewerkt, pakkend gespeeld en gemusiceerd, zonder dat het een moment verveelt.”
(NOS Radio 1 Journaal)

Over Vanaf nu heet je Pjotr: “[…] een aangrijpende voorstelling met een universeel thema waarin muziek en tekst elkaar prachtig versterken. Nadat de laatste klanken in het bos zijn verstomd zit menigeen op de tribune met een brok in de keel. Wat een kwaliteit bij deze jonge mensen!”
(De Telegraaf)

Meer info
www.viaberlin.nl

www.berlagesaxophonequartet.com

Ook te zien op:
27 november 2017 / Hof 88, Almelo / Meer info

Breaking the silence, Via Berlin & Berlage Saxophone Quartet
Breaking the silence, Via Berlin & Berlage Saxophone Quartet
Breaking the silence, Via Berlin & Berlage Saxophone Quartet

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling Breaking the silence. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: