Ook interessant
ORFEO, een drama van karton, Groots en Meeslepend
ORFEO, een drama van karton do 8 mrt 2018
info
Nina Spijkers | Toneelschuurproducties Geluk! Muziektheater, Theater Theaterzaal (geplaceerd)

Nina Spijkers van Toneelschuur producties maakt samen met een club jonge acteurs een aanstekelijke muziektheatervoorstelling over onze obsessie voor geluk.

Samen met de druk om gelukkig te zijn, groeit ook de berg aan mogelijkheden om dit geluk te bereiken. Van therapie tot stilteretraite, van komkommerwater tot mindfulness, het geluk ligt voor het grijpen. Je moet wel een enorme stumperd zijn om ongelukkig te zijn!

Tegelijk groeit het aantal jonge mensen met paniek- of angststoornissen, depressies en burn-outs. De ‘happy few’ etaleren hun geluk op social media en de rest van ons doet daar alsof…

Nina Spijkers over Geluk!
“Op een geestige manier gaan wij met het publiek op zoek naar wat geluk nou eigenlijk is. En of het wellicht wel meer binnen bereik ligt op het moment dat we stoppen het geluk zo krampachtig te forceren.”

Regie: Nina Spijkers
coach: Jeroen de Man,
met: Linde van den Heuvel (zij vervangt Imke Smit), Victor IJdens, Tessa Jonge Poerink en Sander Plukaard, geluidsontwerp: William Bakker
decor: Ruben Wijnstok
licht: Julian Maiwald
kostuums: Bernadette Corstens
met dank aan: Imke Smit

Over regisseur Nina Spijkers

Nina Spijkers is één van de vaste regisseurs van Toneelschuur Producties. In 2014 studeerde zij succesvol af aan de Regie Opleiding van de Theaterschool Amsterdam met de voorstelling Kwartet. In februari 2015 won Nina de Top Naeff Prijs, de aanmoedigingsprijs voor veelbelovende studenten.

De Top Naeff Stichting prees Spijkers met name vanwege haar tekstbehandeling: “De taal van Müller, Büchner, Shakespeare breng jij tot leven in het heden. Je houdt van taal, maar gebruikt de woorden om er een belevenis van te smeden.”

In 2015 debuteerde zij bij Toneelschuur Producties met een succesvolle regie van Phaedra’s love van Sarah Kane, gevolgd door een eigenwijze versie van Friedrich Schiller’s Don Carlos waarmee zij ook genomineerd werd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2016.

De pers over Geluk
"De acteurs spelen fantastisch, ze hebben zichtbaar lol en ze kunnen zingen (..) Het is een collagevoorstelling waarin langs alle mogelijke soorten van geluksbeleving wordt gesurfd. Geestig en sprankelend, als een lekker glaasje bubbels." (Haarlems Dagblad)

Geluk!, Nina Spijkers | Toneelschuurproducties
Geluk!, Nina Spijkers | Toneelschuurproducties
Geluk!, Nina Spijkers | Toneelschuurproducties
Geluk!, Nina Spijkers | Toneelschuurproducties
Geluk!, Nina Spijkers | Toneelschuurproducties
Geluk!, Nina Spijkers | Toneelschuurproducties

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling Geluk!. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: