Ook interessant
ORFEO, een drama van karton, Groots en Meeslepend
ORFEO, een drama van karton do 8 mrt 2018
info
Cameretten Finalisten 2017 Cabaret / Comedy, Theater Theaterzaal (geplaceerd)

Cameretten is hét onafhankelijke podium waar nieuwe aanstormend cabarettalent zich presenteert voor publiek, jury en pers met aansprekende eerdere winnaars als Brigitte Kaandorp, Hans Teeuwen, Theo Maassen en Marc-Marie Huijbregts. Benieuwd wie de nieuwe talenten zijn? Laat je verrassen!

Over Cameretten
Cabaretfestival Cameretten is in 1966 gestart als lustrumactiviteit van de studentenvereniging SSR in Delft. Het festival verwierf in korte tijd naam met finalisten als Neerlands Hoop (Bram en Freek), Cabaret Ivo de Wijs en Don Quishocking. Jarenlang was Cameretten de enige in haar soort, met de finale in de aula van de Technische Universiteit met 1500 bezoekers als jaarlijks hoogtepunt op het gebied van jong cabarettalent.

Sinds 1988 vindt Cameretten in het Luxor Theater Rotterdam plaats. Het festival wordt georganiseerd door Stichting Cameretten, en is verder geprofessionaliseerd.

Cameretten is inmiddels niet meer weg te denken uit het brede evenementenaanbod van Nederland en Rotterdam. Het festival is in 2001 meeverhuisd naar het Nieuwe Luxor Theater op de ‘Kop van Zuid’. Met de voorrondes in het Oude Luxor Theater en de finale in het Nieuwe Luxor Theater kunnen in totaal ruim 4200 mensen het vierdaagse festival bezoeken. In verband met de verbouwing van Het Oude Luxor Theater vindt de halve finale dit jaar plaats in Theater Zuidplein, Rotterdam.


De finalisten van 2017:

Andries Tunru
“Andries opent geweldig met de piepjestest, die de toon zet voor een fris optreden. Het credo sneller, beter verder is een interessante insteek.”

Janneke de Bijl

“Janneke opent sterk en zelfverzekerd met een snelle #metoo-grap, waarmee ze blijk geeft van oog voor actualiteit. Ze maakt mooi gebruik van het podium in een fraai vormgegeven toneelbeeld.”

Mark Waumans

“Mark staat makkelijk op het podium en communiceert vaardig met het publiek, dat hij dan ook eenvoudig voor zich wist te winnen. De kwaliteit van zijn grappen varieerde van kantoorhumor tot heel aardige hersenspinsels.”

Meer info
www.cameretten.nl

Finalisten 2017, Cameretten
Finalisten 2017, Cameretten
Finalisten 2017, Cameretten
Finalisten 2017, Cameretten
Finalisten 2017, Cameretten

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling Finalisten 2017. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: