Ook interessant
Lenteconcert, Valerius Ensemble
Lenteconcert ma 23 apr 2018
info
Groots en Meeslepend ORFEO, een drama van karton Muziektheater, Toneel, Theater Theaterzaal (geplaceerd)

Het genre operette opnieuw uitvinden. Dat is wat Steef de Jong, winnaar van de Mary Dresselhuys Prijs, wil. Voor zijn voorstelling ORFEO, een drama van karton begint hij bij de oorsprong. Daar waar de eerste opera en eerste operette uit geboren zijn: de mythe van Orpheus en Eurydice.

Deze mythe inspireert al eeuwenlang componisten, toneelschrijvers en filmmakers. Met L’Orfeo en Orphee aux enfers als inspiratiebronnen maakt Steef, bijgestaan door een muzikant, een geheel eigen versie van deze mythe. Een Orfeo-operette van nu, over de liefde, de dood en de kracht van muziek. In het werk van De Jong staat drama altijd in schril contrast met de lichtheid van de handgemaakte kartonnen pop-updecors, de humor en de verbeelding.

Over Steef de Jong
Steef de Jong (1983) is theatermaker, liedjesschrijver en beeldend kunstenaar. In zijn werk zoekt hij graag de grens op tussen kunst en kitsch, ratio en sentiment, realiteit en fantasie, subtiele details en grote gebaren. Zijn gezelschap Groots en Meeslepend maakt voorstellingen die met minimale middelen een grootse operateske wereld oproepen. Achter de schijnbaar lichtvoetige speelstijl en vormgeving gaat een diepere wereld schuil die wil verwonderen en ontroeren.

Eind december ontving Steef de Mary Dresselhuys Prijs. De jury noemt hem een opmerkelijk fenomeen, een regelrecht multi-talent die uiteenlopende kunstvormen inventief met elkaar weet te verbinden en er bovendien een educatieve laag aan weet toe te voegen. “De voorstellingen van Steef de Jong zijn altijd smaakvol en licht van toon, altijd ironisch-relativerend. Hij combineert Hollandse nuchterheid met on-Hollandse theatraliteit. Hij is een van de jongste laureaten van de Mary Dresselhuys Prijs, maar de jury wil een ode aan zijn talent en originaliteit niet langer uitstellen.”


Met een UT-studentenkaart bezoek je deze voorstelling voor slechts EUR 7,50! Boek (max. 2) online kaarten met de kortingscode VRIJHOF. Let op: je moet je studentenkaart kunnen tonen aan de zaal!


Deze voorstelling is ook te zien bij:
24 maart 2018 | Hof 88 Almelo
20 april 2018 | De Bond Oldenzaal

Meer info 
www.grootsenmeeslepend.nl

ORFEO, een drama van karton, Groots en Meeslepend

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling ORFEO, een drama van karton. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: