Ook interessant
Stante pede, Pepijn Schoneveld
Stante pede do 5 apr 2018
info
De Theatertroep Zonder toestemming Toneel, Theater Theaterzaal (geplaceerd)

Een ode aan de rondtrekkende artiest, zonder censuur en beperkingen - met alle geschrapte acts ontschrapt!

De eerste vaudeville-theaters in Amerika en Canada verzorgden voorstellingen met iedere avond wisselende artiesten. De artiesten die ingehuurd werden, hadden een bepaalde act waar ze bekend om stonden en waarmee ze het land doortrokken van theater naar theater. Zolang er bier werd besteld, werd er doorgespeeld.

Zonder Toestemming is een ode aan de rondtrekkende artiesten. Negen toneelspelers brengen zonder censuur en zonder beperkingen hun acts ten tonelen. Toegestaan is wat bevalt. Alle geschrapte acts worden ontschrapt.

Wij brengen u:

Het beste
Het slechtste
Het stilste
Het smerigste
Het groteskste
Het kekste
Het te gekste
Het op zijn plekste
Het geraffineerdste en
Het gebagatelliseerdste

Eerste rij op eigen risico


In stijl met het vaudeville van 1870 en 1930 wordt de avond afgesloten met een kort toneelstuk. Wij sluiten af met een bewerkte versie van Mijn slappe komedie voor vier mensen, een handjevol personeel en een tafel die niet vrijkomt van Magne van den Berg.

Spel Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Nicoline Raatgever, Jochum Veenstra, Roos Visser en Jasmijn Vriethoff
Begeleiding spel en dramaturgie
Matthias de KoningDe pers over Zonder toesteming:

"Geheel in stijl met de klassieke vaudeville krijgen we bier bij binnenkomst, vergezeld van de woorden "het is pas afgelopen als de tap leeg is!" En dat dat niet zo snel gaat, is totaal geen straf bij het goed op elkaar ingespeelde, droogkomische gezelschap; ★★★★" (scenes.nu)

"Het is vaak lachen geblazen met de spelers van de 'Troep'. De uitgestreken koppen, de klassiekers die ze ten tonele brengen, de afwisseling met eigen vondsten; ★★★" (Volkskrant)


Over De Theatertroep

De Theatertroep is een collectief met uiteenlopende interesses en expertises, dat een oneindigheid aan ideeën, fascinaties en beelden deelt met een divers publiek op toegankelijke wijze. De Theatertroep maakt grenzeloos toneel: toneel voor alle lagen van de samenleving, wars van elke scheiding tussen klassiek en modern, tussen volksvermaak en intellectualiteit en tussen komedie en tragedie.

Meer informatie:

theatertroep.nl

Zonder toestemming, De Theatertroep
Zonder toestemming, De Theatertroep
Zonder toestemming, De Theatertroep
Zonder toestemming, De Theatertroep
Zonder toestemming, De Theatertroep

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling Zonder toestemming. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: