Ook interessant
Balans in mijn fado, Daisy Correia
Balans in mijn fado ma 12 mrt 2018
info
Tosca Niterink & Anita Janssen Klimmen naar kruishoogte Theater, Broodje Cultuur Theaterzaal (geplaceerd)

Vaker en/of met meer mensen naar Broodje Cultuur? Schaf dan de Broodje Cultuur knipkaart aan en ontvang de 5e voorstelling gratis!

Tosca & Anita delen openhartig hun intiemste details over een even barre als bizarre wandeltocht van Granada naar Santiago de Compostella.

Amateurpelgrims Tosca Niterink & Anita Janssen maakten ondanks aangeboren wandelschuwheid, rugzak-allergie en chronische vrees voor afritsbroeken, een voettocht van maar liefst 1100 km, dwars door Spanje. Dit wandelavontuur was de inspiratiebron voor het boek Klimmen naar kruishoogte en tevens voor deze gelijknamige voorleesvoorstelling.

Het publiek loopt met de dames mee, door de eindeloze olijfboomgaarden van Andalusië en de blakerend hete woestenij van de Extremadura. Wandelvreugde wordt in rap tempo afgewisseld met mateloze ergernis, heuse vechtpartijen en verrassende ontmoetingen met schele nonnen en potloodventers. Een humoristisch verslag gelardeerd met hilarische mini-documentaires.


Tosca Niterink werd bekend met haar rol als Thea in de legendarische VPRO-televisieserie Theo & Thea. Met Arjan Ederveen maakte zij eveneens de veelgeprezen cursus Kreatief met kurk en het onvergetelijke Borreltijd. Nu is Tosca vooral schrijfster, met boeken Klimmen naar kruishoogte en De Vergeetclub als succesvolle voorbeelden. Ze is tevens columniste voor NRC Handelsblad en Het Parool.

Anita Janssen
werkt als fotograaf voor de Achterpagina van NRC Handelsblad, is interviewer voor Het Parool en documentairemaker/camera-journalist voor diverse opdrachtgevers.

Ook te zien op:
22 maart 2018 / Hof 88, Almelo / Meer info

Klimmen naar kruishoogte, Tosca Niterink & Anita Janssen

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling Klimmen naar kruishoogte. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: