Ook interessant
Filmclub 2017/2018,
Filmclub 2017/2018 vr 15 dec 2017
info
Bogdan Mirica Caini (Dogs) - première Film Filmzaal 1

Speciale premièreprijs € 5
Films gaan altijd op donderdag in première.
Voor maar € 5 ben je erbij en krijg je ook nog eens een korte inleiding van een filmkenner!

Hedendaagse, grimmige western-thriller waarin een man bij een afgelopen dorp arriveert en wordt geconfronteerd met een serie vreemde voorvallen. In Cannes bekroond.

Wanneer Roman bij een afgelegen dorp arriveert om het land te verkopen dat zijn grootvader hem heeft nagelaten, wordt hij geconfronteerd met een serie vreemde voorvallen.

De honderden hectaren grasland grenzen direct aan de Oekraïne, waardoor alles wat het daglicht niet verdraagt moeiteloos van het ene naar het andere land vervoerd kan worden. Ondertussen probeert de enige politie-agent die er is de ongelukkige eigenaar van een afgehakte voet te achterhalen.

Bogdan Miricâ’s debuut toont het noordoosten van Roemenië als een gebied waar lokale bendes de dienst uitmaken en de politie voor de grap aanwezig is. Zo was het, maar zo hoeft het niet te blijven. De komst van de vreemdeling uit Boekarest zou de situatie wel eens ingrijpend kunnen veranderen.

Gevraagd naar zijn invloeden noemt Bogdan Miricâ muzikanten als Nick Cave en Warren Ellis en schrijvers als Cormac McCarthy, maar zijn cinema is even schatplichtig aan meesterstilisten als de Coen broers en Nuri Bilge Ceylan.

De film werd in Cannes bekroond met de prijs van de internationale filmpers in de sectie Un Certain Regard.

ROE, 2016, 104 minuten, Roemeens gesproken, Nederlands ondertiteld.


De pers over Caini (Dogs):

★★★★ VPRO Cinema: "Broeierige misdaadfilm (..) Mirica toont zich van het eerste shot tot het slot een meester van sfeer en suspense"

★★★★ Parool: "Doet denken aan eerdere Roemeense films, maar verschilt daar stilistisch hemelsbreed van"

★★★ Volkskrant: "Zelfverzekerd speelfilmdebuut"

★★★ Filmkrant: "Een robuust debuut"

Caini (Dogs) - première, Bogdan Mirica
Caini (Dogs) - première, Bogdan Mirica
Caini (Dogs) - première, Bogdan Mirica

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling Caini (Dogs) - première. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: