Ook interessant
Kunstreis Essen en Duisburg , Concordia
Kunstreis Essen en Duisburg vr 23 mrt 2018
info
Concordia Kunstreis Duisburg - GEANNULEERD Expositie Elders

De kunstreis naar Duisburg van 6 oktober is geannuleerd. In het voorjaar van 2018 gaan weer nieuwe reizen organiseren. Houd onze website en nieuwsbrieven in de gaten voor meer informatie.

Op vrijdag 6 oktober 2017 organiseert Concordia een kunstreis naar Duisburg in het Ruhrgebied – een van de grootste industriegebieden in Europa. Weliswaar bekend om zijn wat ruigere imago en door Tatort-commissaris Schimanski, maar Duisburg heeft ook voor de kunstliefhebber veel te bieden.

Onder leiding van Judith Hofmann, brengen we een bezoek aan Museum DKM, waar we een rondleiding krijgen. Onder de noemer Lines of quiet beauty toont het museum de particuliere verzameling van de oprichters Dirk Krämer en Klaus Maas. In de permanente tentoonstelling worden overeenkomsten zichtbaar tussen werken uit Gandhara, China, Japan, Iran, Egypte en kunstwerken van hedendaagse kunstenaars uit Europa en Azië. De vormentaal van de tentoonstellingsobjecten is minimalistisch, meditatief en tijdloos. Naast potten uit 5000 jaar cultuurgeschiedenis horen klassieke en hedendaagse fotografie tot de belangrijkste onderdelen van de verzameling. De verzameling omvat het werk van meer dan 300 kunstenaars waaronder Ai Weiwei, Song Dong, Ulrich Erben, Norbert Frensch, Hamish Fulton, Hayato Goto, Nikolaus Koliusis, Richard Long, Blinky Palermo, Gerlinde Beck en Erwin Wortelkamp.

Er is tijdens ons bezoek ook de wisseltentoonstelling TiefenZeit van Tom Fecht te zien. Sinds 2008 houdt zich Fecht met nachtfotografie bezig. Natuurverschijnselen zoals eclipsen, maandstanden en bijzondere zwaartekracht effecten i.v.m. de getijden zijn inspiratiebronnen voor hem. De foto’s ontstaan vaak onder extreme licht- en weersomstandigheden.

Na een warme lunch bij Mein Stübchen bezoeken we het Lehmbruck Museum. Daar worden we rondgeleid. De grootmeester van de ironische afgronden en lachwekkende humor is in Duisburg neergestreken. Het museum toont beelden, foto’s, video’s en ruimtelijke installaties van de Oostenrijkse kunstenaar Erwin Wurm (*1954). „Voor mij is niks veilig!“ – Wurm gebruikt verwarring als creatieve strategie: gebreide muren, ‘vette’ beelden, zelfportretten als augurk of de enscenering van de wereld als surreële toestand. Overal kan een achterbakse verrassing achter staan: Het gaat om de moeilijkheid het leven überhaupt aan te kunnen. Het maakt niet uit of dat door middel van een dieet is of door filosofie. De dingen zijn niet wat ze lijken te zijn. Objecten zijn veranderbaar. Wurm vindt het spannend om alledaagse voorwerpen van hun functie te onttrekken en de bekende vormen opnieuw te interpreteren.

Naast deze bijzondere wisselexpositie heeft het museum een belangrijke collectie van sculpturen uit de 20e en 21e eeuw. Rondom het museum is een park met ruim 40 grote beelden van onder andere Henry Moore, Dani Karavan, Magdalena Abakanowicz, Richard Serra en Meret Oppenheim.

Prijs per persoon is € 95,-, inclusief busreis, entreekosten, lunch, koffie en thee in de bus. Vrienden van Concordia betalen € 85,-.

Programma

9.00 uur Vertrek richting Duisburg vanaf de Molenstraat (tegenover ‘t Bölke) in Enschede. Verzamelen om 8.45 uur.

11.00 uur Bezoek aan Museum DKM inclusief rondleiding.

13.00 uur Lunch

14.15 uur Bezoek aan het Lehmbruck Museum inclusief rondleiding.

17.00 uur Vertrek richting Enschede.

Rond 18.30 uur Aankomst in Enschede.

Kunstreis Duisburg - GEANNULEERD, Concordia

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling Kunstreis Duisburg - GEANNULEERD. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: