Ook interessant
Cinekid: Concordia Medialab,
Cinekid: Concordia Medialab zo 22 okt 2017
info
Patrick Shen Film & Filosofie: In pursuit of silence Film, MaandagSpecial Filmzaal 1

Film en inleiding in het kader van de Maand van de filosofie

Wegens omstandigheden gaat de inleiding helaas niet door. U krijgt wel een essay van de hand van Viviana, met daarin achtergrond informatie over het thema stilte. 

Over de inleiding
In pursuit of silence wordt ingeleid door filosofe Viviana Buizert. Zij is verbonden aan Filosofie Oost West en gespecialiseerd in stilte. Hoe dit werkt, hoor en zie je tijdens deze filmavond!

Over de film
In ons streven naar moderniteit, temidden van alle technologische ontwikkelingen en stedelijke expansie, is stilte een zeldzaam goed. We worden voortdurend – al dan niet vrijwillig – omringd door geluid. Maar bestaat pure stilte? Waarom gaan we ernaar op zoek? Of omgekeerd, waarom lopen we er net van weg? In een trip rond de wereld verkennen we de geheime aard van stilte – van de stilte in de afgelegen Amerikaanse wildernis over Japanse zen-kloosters naar de hallucinante afwezigheid van stilte in hedendaagse grootsteden, waar geluidshinder ongezond wordt en agressie en stress veroorzaakt. Er is immers geen enkel aspect van het menselijke bestaan waar geluid en stilte géén invloed op hebben. In pursuit of silence is een cinematografische luisterervaring, paradoxaal genoeg een verrassend muzikale film die je oren doet spitsen en je de tijd geeft om stil te staan bij stilte.

VS, 2015, 81 min, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.

Maand van de Kunstfilosofie
April is de Maand van de filosofie! Concordia haakt daarop aan met een bijzonder programma dat volledig in het teken staat van de kunstfilosofie: van de filosofeerclub met improvisatietheater via Slow Art Day naar een lezingen van filosofen Mieke Boon en Jacco Prantl. Ook organiseren we speciaal voor kinderen yoga ín de expositie. Kortom: een maand lang wordt je gezonde nieuwsgierigheid op alle mogelijke manieren gevoed door (het kijken naar) beeldende kunst. Kom mijmeren, onthaasten en verdiepen bij Concordia!

Hieronder het programma:

- 13 april: Lezing door Mieke Boon
- 23 april: Kinderyoga in de expositie
25 april: Lezing door Jacco Prantl


Film & Filosofie: In pursuit of silence, Patrick Shen
Film & Filosofie: In pursuit of silence, Patrick Shen
Film & Filosofie: In pursuit of silence, Patrick Shen
Film & Filosofie: In pursuit of silence, Patrick Shen
Film & Filosofie: In pursuit of silence, Patrick Shen
Film & Filosofie: In pursuit of silence, Patrick Shen

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling Film & Filosofie: In pursuit of silence. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: