Ook interessant
Cinekid: Concordia Medialab,
Cinekid: Concordia Medialab zo 22 okt 2017
info
Aki Kaurismäki The Other Side of Hope Film Filmzaal 1

Regisseur Kaurismäki (Le havre, Man without a past) brengt met humor en compassie op zijn eigen onnavolgbare wijze een actueel verhaal over hoop en menselijkheid.  

De nieuwe film van Aki Kaurismäki vertelt het verhaal van een Finse handelsreiziger (Sakari Kuosmanen) en een Syrische vluchteling (Sherwan Haji) wiens wegen elkaar kruisen. Regisseur Kaurismäki brengt met humor en compassie op zijn eigen onnavolgbare wijze een actueel verhaal over hoop en menselijkheid.

FIN, 2017, 98 min, Fins gesproken, Nederlands ondertiteld

De pers over The Other Side of Hope:

★★★★ Volkskrant: "In Kaurismäki's laatste juweeltje wordt een realistisch vluchtelingenrelaas prachtig gecombineerd met slapstick"

★★★★ Filmkrant: "'cinema van verwerping': waarin personages breken met het verleden en zichzelf al dan niet gedwongen buiten de samenleving plaatsen."

★★★★ NRC: "Gortdroge humor (..) volstrekt eigenzinnig en authentiek"

★★★★ Nieuwe Revu: "Geweldenaar Kaurismäki overgiet het schrijnende verhaal van een Syrische asielzoeker in Helsinki met zijn beproefde saus van bier, melancholische rockmuziek, maffe karakters en absurde humor"

★★★★ Trouw: "Meesterverteller Kaurismaki (..) fantastisch hoe Kaurismaki de paden van de oude Fin en de jonge Syriërer laat kruisen"

★★★ VPRO/Cinema.nl: "Sympathiek"

The Other Side of Hope, Aki  Kaurismäki
The Other Side of Hope, Aki  Kaurismäki
The Other Side of Hope, Aki  Kaurismäki
The Other Side of Hope, Aki  Kaurismäki
The Other Side of Hope, Aki  Kaurismäki

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling The Other Side of Hope. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: