Ook interessant
Canaletto & The Art of Venice (Buckingham Palace), Exhibition on Screen
Canaletto & The Art of Venice (Buckingham Palace) ma 27 nov 2017
info
James Ivory Howards End Film, MaandagSpecial Filmzaal 2

Na 25 jaar terug in de bioscoop! Anthony Hopkins, Helena Bonham Carter, Emma Thompson en Vanessa Redgrave in het klassieke kostuumdrama vol liefdesverwikkelingen en klassenconflicten.

Emma Thompson speelt Margaret Schlegel, een vrouw uit de middenklasse die trouwt met de in zijn gevoelsleven nogal geremde weduwnaar Henry (Anthony Hopkins), een meer dan bemiddelde zakenman. Henry is terribly old fashioned, Margaret een moderne vrouw die voor haar gevoelens uitkomt, ook al is haar huwelijk een nogal bizar verstandsarrangement.

Wat volgt is een beklemmende vertelling over rivaliserende families, liefdesverwikkelingen, het behoud van een landgoed – Margaret erft Howards End na het overlijden van Henry’s eerste vrouw – en klassentegenstellingen in het Edwardiaanse tijdperk.

Howards End is een stijlvol, scherp portret van het Engeland rond 1910, een strenge standenmaatschappij waar de sociale afkomst de koers van levens bepaalt.

De film werd genomineerd voor negen Oscars, waarvan er drie werden verzilverd (beste art-direction, beste vrouwelijke hoofdrol en beste niet-originele scenario).

Op de website van Eye zijn meer achtergronden te lezen over de film en de bijzondere restauratie.

VK, 1992, 142 min, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.

Howards End, James Ivory
Howards End, James Ivory
Howards End, James Ivory
Howards End, James Ivory
Howards End, James Ivory
Howards End, James Ivory
Howards End, James Ivory

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling Howards End. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: