Ook interessant
Filmclub 2017/2018,
Filmclub 2017/2018 vr 15 dec 2017
info
Martin Provost Sage Femme - première Film Theaterzaal

Frans komisch drama waarin een vroedvrouw onverwacht nieuws krijgt van een vrouw uit haar vaders verleden. Met Catherine Deneuve en Catherine Frot.

Claire is de eerlijkheid zelve. Als vroedvrouw heeft ze haar hele leven gewijd aan anderen. Naast de onzekerheid over haar werk wordt haar leven nog meer overhoop gehaald door de plotselinge terugkeer van Béatrice, de voormalige maîtresse van Claire’s overleden vader. Béatrice is haar tegenpool; luid, kleurrijk en egocentrisch. Claire vraagt zich dan ook af waarom Beatrice, na jaren van afwezigheid, plotseling om hulp vraagt.

FRA, 2017, 118 min, Frans gesproken, Nederlands ondertiteld.

De pers over Sage Femme:

★★★★ Trouw: "zo'n film waar Fransen goed in zijn: een drama dat zich op de vierkante centimeter ontvouwt (..) met twee formidabele actrices"

★★★★ AD: "Deneuve is weer bijzonder (..) de vertolkingen van de actrices zijn grandioos"

★★★ Telegraaf: "De Grande Dame van de Franse cinema steelt de show als levensgenieter annex dramaqueen"

★★★ Volkskrant: "Het is een genot om Deneuve even slonzig als aristocratisch aan een rokerige pokertafel te zien zitten, terwijl weinig Franse actrices met zoveel overtuigingskracht kwetsbaarheid en nederigheid in hun rol kunnen leggen als Frot”

Sage Femme - première, Martin Provost
Sage Femme - première, Martin Provost
Sage Femme - première, Martin Provost
Sage Femme - première, Martin Provost
Sage Femme - première, Martin Provost

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling Sage Femme - première. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: