Ook interessant
Filmclub 2017/2018,
Filmclub 2017/2018 vr 15 dec 2017
info
James Ponsoldt The Circle Film Filmzaal 1

Verfilming van Dave Eggers' veelgeprezen, dystopische hit-roman over een nabije toekomst waarin social media nog veel meer impact hebben gekregen. Met Emma Watson en Tom Hanks.

NB: Op donderdag 1 juni is The Circle te zien met nagesprek met techniekfilosofen Peter Paul Verbeek en Steven Dorrestijn en internetondernemer Thijs Geerdink.

Mae Holland (Emma Watson) kan haar geluk niet op als ze wordt aangenomen bij The Circle, het machtigste internetbedrijf ter wereld; een soort fusie van Google, Facebook en Twitter. De persoonlijke e-mails van de gebruikers, hun sociale media, betalingsverkeer en aankopen zijn met elkaar verbonden door een universeel besturingsprogramma. Het resultaat: iedereen heeft slechts één online identiteit. Een nieuw tijdperk van openheid en gemeenschapszin is aangebroken.

Aanvankelijk is Mae verrukt over de mogelijkheden in het bedrijf en de geweldige faciliteiten die het aan zijn werknemers biedt. Toch ervaart ze ook een zeer hoge werkdruk. Ook voelt ze zich gedwongen haar persoonlijke leven te delen. 'Sharing is caring' en 'secrets are lies' zijn de motto's binnen het bedrijf.

Het scenario voor de film is geschreven door Dave Eggers en filmregisseur James Ponsoldt samen.

VS, 2017, 110 min, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.

The Circle ,  James Ponsoldt
The Circle ,  James Ponsoldt
The Circle ,  James Ponsoldt
The Circle ,  James Ponsoldt

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling The Circle . Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: