Ook interessant
Filmclub 2017/2018,
Filmclub 2017/2018 vr 15 dec 2017
info
Albert Magnoli Purple Rain (ism Atak, Muziekbank en Twents Songschrijvers Gilde) Film Theaterzaal

Het filmdebuut van Prince eenmalig in bioscoop! Met hoofdrol voor de legendarische muziek, die van het doek spat. I.s.m. Atak, Muziekbank en Twents Songschrijvers Gilde.

12 hours of Purple Rain
Ter gelegenheid van het verschijnen van de deluxe remaster van het album Purple Rain van Prince organiseren Poppodium Atak, Muziekbank Overijssel en het Twents Songschrijvers Gilde een gezamenlijk programma onder de noemer '12 hours of Purple Rain'.

Op 23 juni verschijnt de deluxe remaster van het album ‘Purple Rain’ van Prince. Dit is om meerdere redenen bijzonder. Ten eerste zijn er van Prince nog nooit remasters verschenen vanwege zijn jarenlange conflict (1993 – 2014) met platenmaatschappij Warner Bros. Ten tweede zal deze uitgave – naast het door Prince zelf geremasterde album – voor het eerst twee extra cd’s bevatten met nummers afkomstig uit ‘The Vault’, het archief van Prince waarin naar verluidt nog meer dan 1000 liedjes liggen te wachten op release. Ook zit er een dvd bij van een concert uit 1984 met begeleidingsband ‘The Revolution’. Uit deze periode is tot nu toe nog nooit livemateriaal verschenen

Programma 12 hours of Purple Rain, 23 juni

15.00 - 16.00 Luisterrijk: Paarse regen
Locatie: Atak Café, vrije entree

Jasper Slaghuis, bedrijfsleider van de Muziekbank, geeft antwoord op de vraag waarom ‘Purple Rain’ de absolute doorbraak van Prince betekende. Wat maakt de plaat zo bijzonder. Uiteraard gaat dit gepaard met veel beeld en geluid, zowel van de zojuist uitgekomen editie als bootlegmateriaal uit eigen collectie.

16.00 - 18.00
Purple Rain VriMiBo
door het Twents Songschrijvers Gilde, Locatie: Atak Café, vrije entree

Tijdens de borrel is er speciale aandacht voor de Singer/Songwriter die Prince was. Verschillende leden van het TSG brengen de liedjes van Prince terug tot hun naakte eenvoud en laten zo de schoonheid van de liedjes van Prince horen.

18:00
Purple Rain Hap
Locatie: Central Park – Daghap prijs

20:00 Purple Rain (film, Albert Magnoli, 1984)

Locatie: Concordia, Oude Markt, entree € 9,-, Engels gesproken, niet ondertiteld

Rolling Stone noemt het de knapste en spiritueel meest ambitieuze rock-'n-roll movie ooit gemaakt. Princes bruisende filmdebuut waarin hij The Kid speelt, een even wereldvreemde als getalenteerde artiestin een club in Minneapolis. The Kid probeert een onstuimig privé-leven in harmonie te brengen met zijn eigen zinderende woede en zoekt een uitweg in zijn muziek en zijn passie voor de sexy Apollonia Kotero.

Tijdloze muziekklassiekers als Let's go crazy, When Doves Cry en natuurlijk de titelsong Purple Rain spatten van het scherm in deze muziekfilm uit 1984.

22:30 – 02.00 Purple Rain danceparty
Locatie: Atak Café, entree € 3,-, gratis op vertoon van Purple Rain-filmticket

Wat is er beter dan een vette danceparty om deze avond af te sluiten. Prince en funk adept Dr. Anders draait funky tunes waarbij je onmogelijk stil kunt blijven zitten!

Purple Rain (ism Atak, Muziekbank en Twents Songschrijvers Gilde), Albert Magnoli
Purple Rain (ism Atak, Muziekbank en Twents Songschrijvers Gilde), Albert Magnoli
Purple Rain (ism Atak, Muziekbank en Twents Songschrijvers Gilde), Albert Magnoli
Purple Rain (ism Atak, Muziekbank en Twents Songschrijvers Gilde), Albert Magnoli
Purple Rain (ism Atak, Muziekbank en Twents Songschrijvers Gilde), Albert Magnoli

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling Purple Rain (ism Atak, Muziekbank en Twents Songschrijvers Gilde). Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: