Ook interessant
Her + nagesprek, Spike Jonze
Her + nagesprek ma 17 sep 2018
info
Erik Gandini The Swedish theory of love - première Film, MaandagSpecial Theaterzaal

Slechts eenmaal te zien in ons filmtheater!
Deze film is ook thuis te zien via PICL; ga hiervoor naar The Swedish theory of love op PICL

Voor velen is Zweden de perfect georganiseerde samenleving. Nergens ter wereld zijn burgers zo vrij van elkaar. Maar willen we die totale individuele onafhankelijkheid eigenlijk wel?

De Zweedse overheid zet al jaren alles in het werk om iedereen gelijke kansen en onafhankelijkheid te bieden. Vrouwen kunnen via de spermabank kiezen voor alleenstaand moederschap, zieken en ouderen kunnen een beroep doen op hulpinstanties, een vrouw mag niet langer financieel afhankelijk zijn van haar man. Tot op de dag van vandaag is dit uitgangspunt voor veel mensen in onze maatschappij een ideaal. Toch komen er ook steeds meer twijfels op. Want als mensen elkaar niet meer nodig hebben, is er ook geen werkelijk sociaal contact meer nodig...

Regisseur Eric Gandini kijkt achter de façade van onze 'perfecte' Westerse wereld en stelt belangrijke vragen over de zoektocht naar geluk en de essentie van mens-zijn.

ZWE, 2015, 76 minuten, Zweeds gesproken, Nederlands ondertiteld

The Swedish theory of love - première, Erik Gandini
The Swedish theory of love - première, Erik Gandini
The Swedish theory of love - première, Erik Gandini

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling The Swedish theory of love - première. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: