Ook interessant
Filmclub 2017/2018,
Filmclub 2017/2018 vr 9 mrt 2018
info
Michael Showalter The Big Sick Film Filmzaal 2

Waargebeurd liefdesverhaal van de in Pakistan geboren comedian Kumail Nanjiani en zijn Amerikaanse vrouw. Een grappig en ontroerend verhaal over hun gevecht tussen liefde en familietradities.

Extra leuk: na de film vertonen we 10 minuten standup comedy van de Comedy Tour! 

The Big Sick is het waargebeurde liefdesverhaal van comedian Kumail Nanjiani en zijn vrouw. De film vertelt op hilarische en ontroerende manier hun gevecht tussen liefde en familietradities. Legendarisch producer Judd Apatow (Girls, Knocked Up, This is 40, Bridesmaids) heeft een reputatie om comedytalent te ontdekken, en overtreft zichzelf met de introductie van Kumail Nanjiani, een acteur die voor altijd een warme plek in je hart zal veroveren.

The Big Sick ging in première op het festival van Sundance en groeide sindsdien uit tot dé romantische komedie van het jaar.

VS, 2017, 119 min, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.


De pers over The Big Sick:

★★★★ NRC: "De beste romantische komedie in jaren (..) een origineel plot – zeer welkom in het voorspelbare genre van de romcom.”

★★★★ Volkskrant: "Prachtige, hedendaagse romantische komedie"

★★★★ AD/Tubantia: "Een ongewoon liefdesverhaal (..) het verhaal over hoe culturele verschillen overwonnen kunnen worden, is de echte attractie van deze film"

★★★★ Trouw: "Vrolijk makende romcom over een hobbelige liefde"

★★★★ Parool: "Geen conventionele romcom (..) acteur Kumail Nanjiani weet in bijna elke scène van The Big Sick een uitstekend evenwicht te vinden tussen komedie en drama.”

★★★★ VPRO Cinema: "Uiterst sympathieke romcom"

★★★★ Nederlands Dagblad: "romantische komedie die regelmatig fijn schuurt als het gaat om de botsing tussen culturen.”

The Big Sick, Michael Showalter
The Big Sick, Michael Showalter
The Big Sick, Michael Showalter
The Big Sick, Michael Showalter
The Big Sick, Michael Showalter
The Big Sick, Michael Showalter