Ook interessant
Filmclub 2017/2018,
Filmclub 2017/2018 vr 9 mrt 2018
info
Jean-François Laguionie Louise en hiver Film Filmzaal 1

Deze film is ook thuis te bekijken via PICL; ga hiervoor naar Louise en hiver op PICL

Wonderschone feelgood-animatiefilm over een oudere dame die moet zien te overleven op een geheel verlaten strand. Een ode aan het alledaagse leven en het ouder worden.

In een kleine Franse badplaats mist de 75-jarige Louise de laatste trein van het zomerseizoen. Zonder toeristen is het er compleet verlaten, maar ze neemt het goed op bouwt vastberaden - als een vrouwelijke Robinson Crusoe - een hutje op het strand. De vertrouwde omgeving die ze kent uit haar jeugd brengt haar terug naar haar tijd in het naoorlogse Frankrijk. Dromen en herinneringen nemen haar mee als de golven van de zee. Met een hondje als enige metgezel ervaart ze een nieuw soort vrijheid. Onbevangen gaat zij op onderzoek uit in haar nieuwe leefomgeving, genietend van het moment van de dag.

Louise en hiver is een prachtige, poëtische film, bestaande uit een mix van handgetekende elementen en computeranimatie. Een ode aan het alledaagse leven, het ouder worden en de overgave.

FRA, 2016, 75 min, Frans gesproken, Nederlands ondertiteld

Louise en hiver, Jean-François Laguionie
Louise en hiver, Jean-François Laguionie
Louise en hiver, Jean-François Laguionie
Louise en hiver, Jean-François Laguionie

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling Louise en hiver. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: