Ook interessant
On Body and Soul , Ildiko Enyedi
On Body and Soul ma 26 mrt 2018
info
Exhibition on Screen British Museum Presents: HOKUSAI Film, MaandagSpecial Theaterzaal

British Museum Presents: Hokusai, Deze baanbrekende documentaire biedt een bijzonder en persoonlijk beeld van Hokusai: Beyond the Great Wave, een tentoonstelling in het British Museum. 

De film richt zich met name op Hokusai’s werk en leven in de bruisende metropool Edo, het moderne Tokio. Ook werd er gefilmd in Japan, Amerika en Engeland.

Geïntroduceerd door kunstpresentator Andrew Graham-Dixon en met medewerking van bekende kunstenaars als David Hockney, Grayson Perry en Maggi Hambling is dit de eerste Engelse biografie over Japans grootste kunstenaar. Hokusai’s schilderijen en prenten  worden met bijzondere close-ups en dankzij de revolutionaire 8K Ultra HD video technologie, besproken door vooraanstaande experts op het gebied van digitale kunstgeschiedenis.

Hokusai spendeerde zijn leven aan het bestuderen van zowel de ‘gewone mens’ als de natuurlijke en spirituele wereld, met de beroemde vulkaan Mount Fuji als beschermende aanwezigheid en potentiële bron van onsterfelijkheid. Hij maakte menig tragedie mee, werd ooit getroffen door de bliksem en leefde jarenlang in armoede, maar bleef altijd streven naar perfectie in de kunst.

Hokusai was een kunstenaar die Monet, Van Gogh en andere impressionisten beïnvloed heeft en wordt gezien als de grondlegger van de manga. Ook is Hokusai de enige schilder met zijn eigen emoji.

Regie: Patricia Wheatley
Speelduur: 87 minuten
Nederlands ondertiteld

British Museum Presents: HOKUSAI, Exhibition on Screen

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling British Museum Presents: HOKUSAI. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: