Ook interessant
Kunstreis Essen en Duisburg , Concordia
Kunstreis Essen en Duisburg vr 23 mrt 2018
info
Charlotte Schleiffert & Ronald de Bloeme Expositie Expositieruimte Langestraat 56

De Nederlandse schilderkunst kent een rijke traditie en evenzo grote diversiteit. Hedendaagse schilders laten zien dat de schilderkunst van blijvend belang is in de beeldende kunst, ook in tijden dat ze spreekwoordelijk dood zou zijn. Zo ook de schilders Ronald de Bloeme en Charlotte Schleiffert. Hun werken, die in techniek, vorm en beeld een grote verscheidenheid laten zien, tonen dat de schilderkunst actueel is.

Charlotte Schleiffert maakt expressieve tekeningen en schilderijen met felle kleuren, imposante formaten en onconventioneel materiaalgebruik, zoals nepbont en plakplastic. Op haar veel reizen en residenties in onder meer China en Indonesië vindt ze inspiratie voor thema’s en technieken. Schleiffert won in 1999 de Prix de Rome.

Ronald de Bloeme maakt grote schilderijen met abstracte composities van alledaagse objecten zoals verpakkingen. Lijnen, kleuren en figuratie, onder meer van sigarettenpakjes en kauwgompapier, zijn basis voor de kunstwerken. Hij brengt deze terug naar vorm en kleur. 

Charlotte Schleiffert & Ronald de Bloeme,
Charlotte Schleiffert & Ronald de Bloeme,

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling Charlotte Schleiffert & Ronald de Bloeme. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: