Ook interessant
Filmclub 2017/2018,
Filmclub 2017/2018 vr 19 jan 2018
info
Sebastián Lelio Una Mujer Fantástica Film Filmzaal 2

Levendig portret van een ijzersterke vrouw, die ervoor vecht om zichzelf te mogen zijn. Van de maker van Gloria.

De transseksuele Marina en haar twintig jaar oudere vriend Orlando zijn verliefd, gelukkig en hebben prachtige plannen voor de toekomst. Maar wanneer hij plotseling komt te overlijden is het leven zoals Marina dat kende plotseling voorbij. Tijd om te rouwen wordt haar niet gegund. Zowel de doktoren als Orlando’s familie zijn argwanend over haar exacte rol bij zijn dood. Terwijl er een onderzoek wordt gestart, sluit de familie, die de relatie nooit heeft geaccepteerd, Marina volledig buiten. Ze is niet welkom op de begrafenis en wordt zijn appartement uitgezet. Marina laat zich echter niet zomaar buitenspel zetten en vecht voor haar recht om zichzelf te kunnen zijn.

De film werd op het filmfestival van Berlijn bekroond met de Zilveren Beer voor beste scenario.

Regisseur Sebastian Lelio laat na Gloria opnieuw zien zich fantastisch te kunnen inleven in het karakter van een ijzersterke vrouw.

CHILI, 2017, 104 minuten, Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld

De pers over Una Mujer Fantástica:

★★★★★ Volkskrant: "Aangrijpend (..) de regisseur weet precies hoe hij zijn film moet laten zwieren. Je raakt betoverd door de hoofdrolspeelster, die haar Marina een opgekropte kracht meegeeft."

★★★★★ Parool: "Een prachtig sprookje voor volwassenen"

★★★★ NRC: "Zowel edgy als feelgood (..) bekroond met prijs voor beste scenario in Berlijn, maar de acteerprijs had ook naar Vega moeten gaan"

★★★★ VPRO Cinema: "Strijdbare, fantasievolle film"

Una Mujer Fantástica, Sebastián Lelio
Una Mujer Fantástica, Sebastián Lelio
Una Mujer Fantástica, Sebastián Lelio
Una Mujer Fantástica, Sebastián Lelio
Una Mujer Fantástica, Sebastián Lelio
Una Mujer Fantástica, Sebastián Lelio

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling Una Mujer Fantástica. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: