Ook interessant
Kunstreis Essen en Duisburg , Concordia
Kunstreis Essen en Duisburg vr 23 mrt 2018
info
Michel Suk Step into the light Expositie Elders

Tijdens GOGBOT en de twee weken daarna staat de installatie Step into the light op de Oude Markt. 

Van 7 t/m 24 september kan je vanaf zonsondergang tot 23.00 uur (en op vrijdag en zaterdag tot 24 uur) dit kunstwerk beleven.

De installatie ‘Step into the light’ van Michel Suk nodigt de bezoeker uit om precies te doen wat de titel suggereert. Dus ga je gang, aarzel niet en stap onder de vier meter hoge cirkelvormige constructie van lichten. In wezen biedt deze zogenaamde 'sweetspot' de sterkste en meest indrukwekkende ervaring. Als je in de cirkel staat, verschijnt er een geheel nieuw optisch beeld. De lichtbronnen lijken oneindig door te gaan naar de hemel. Het is bijna alsof je in het oog van een orkaan bent, in je eigen omheinde wereld. Als er niemand in de cirkel staat gaan de lichtbundels naar een centraal punt, zo lijkt het. Of is dit nog een andere optische illusie?

Door de individueel gestuurde lichten wordt een verscheidenheid aan lichtpatronen gecreëerd die een spectaculaire wisselwerking van licht veroorzaken, zowel binnen als buiten de lichtcirkel. Door het toevoegen van een geluidscompositie ontstaat de behoefte om ritme, tempo en maat te koppelen aan de beweging van het licht.

Step into the light, Michel Suk
Step into the light, Michel Suk
Step into the light, Michel Suk

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling Step into the light. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: