Ook interessant
Her + nagesprek, Spike Jonze
Her + nagesprek ma 17 sep 2018
info
Cinekid: Concordia Medialab Film, Jeugd Expositieruimte Langestraat 56

In de herfstvakantie, van 22 t/m 27 oktober, aan de slag met de leukste mediagadgets: dat is Cinekid 2017. En bezoek je een Cinekid-film, dan ontvang je korting op je Medialab-ticket!
Deze Cinekid-films zijn binnenkort online te vinden.


Het Medialab is open van 10.30 tot 16.30 uur. Koop nà 10.30 uur je tickets ter plekke, aan de kassa van de Oude Markt 15 of Langestraat 56.

In het Medialab kunnen kinderen zich helemaal uitleven. De volgende gadgets en workshops zijn doorlopend te volgen (muv de workshop van Theatermakerij Enschede):

3D Tekenstudio 8+
Teken alles wat je maar wilt in de 3D-tekenstudio. Zodra je de VR-bril opzet, sta je in de kubus die het canvas vormt. Met de controllers in je handen kun je eindeloos kiezen uit verschillende kwasten en effecten. Je bent zo dicht bij wat je tekent, dat het lijkt alsof je er onderdeel van bent. Laat je fantasie de vrije loop, want echt alles kan!

Hologram 7+
Een object in 3D-projecteren kan op een simpele manier met de oude techniek Pepper’s Ghost. Vroeger toverden men met deze techniek geesten op het toneel, tegenwoordig gebruikt men de techniek in musea of pretparken of tijdens concerten. Kinderen knutselen zelf hologram piramides, waarmee zij op een telefoon 3D-illusies kunnen projecteren. Vervolgens stappen ze in een kleine green screen studio en nemen een hologram van zichzelf op. Deze kunnen ze daarna terugkijken met hun zelfgemaakte hologram piramide.

Animatieplaats 4+
Met hulp van echte animatoren maken kinderen een heuse animatiefilm in stop-motion. Ze werken hiervoor met zijn allen op één groot vlak aan een gezamenlijke film. Samen wordt een verhaal verzonnen en de spullen geknutseld die daarvoor nodig zijn. Daarna is het tijd voor de opnames en ontstaat foto na foto het verhaal. De workshopleider leert de kinderen de fijne kneepjes van het vak.

Wat als…? 7+
De digitale wereld is er gewoon. We vragen onszelf vaak niet af hoe alles werkt, en al helemaal niet of er alternatieven zijn. Tijdens deze activiteit worden kinderen uitvinders. In een kaartenbak vinden ze situaties waarbij het ‘kapot’ gaan van het internet een rol speelt. Bijvoorbeeld: het internet is uit en je wil contact hebben met je vriendje in Amerika. De kinderen worden uitgedaagd om offline, analoog oplossingen te verzinnen. Verzamel al het gemaakte werk en maak in uw theater een grote collage van de knutselwerken!

Verhaallantaarn 7+
Tijdens deze knutselactiviteit ontrafelen kinderen de magie van projectie. Met niet meer dan wat karton, doorzichtig plastic en de zaklamp (van een telefoon) maak je een projector. Teken daarna een zelf bedacht verhaaltje op de draaischijf en start de voorstelling!

Ozobots 4+

I.s.m. Pre-U Junior

Heb jij altijd al een robot willen besturen? Dat kan! Met een dikke stift en wit papier kun je onze robots laten rijden. De robots van Pre-U luisteren naar de naam Ozobots waarvan op de onderkant allemaal sensoren zitten, die kleur en paden herkennen. Daarnaast kan je zelfs op tablets laten rijden. Alleen te volgen op 23, 25 en 26 oktober!

Hemelbios 4+

I.s.m. LUX Nijmegen
Lekker liggen op je rug, je hoofd zacht op een kussen, kijk je naar de donkere hemel zonder een zuchtje wind. Dan komen er beelden voorbij en geluiden. De film is begonnen!

Wandelen in je eigen tekening 4+

Altijd al eens de hoofdrolspeler in je eigen tekening willen zijn? Dat kan nu! Bij deze activiteit creëer je een tekening die vervolgens op een greenscreen wordt geprojecteerd.

Workshop Camera acteren 8+
door Theatermakerij Enschede
Heb je interesse in acteren voor de camera? En wil je misschien wel ontdekt worden? Kom dan zeker meedoen! Castingbureau Elskes Kast is gespecialiseerd in het casten van kinderen en jongeren voor filmrollen. Theaterdocent, actrice en spelcoach Karine Roldaan van Theatermakerij Enschede is al jaren onderdeel van Elske’s team en geeft de workshop. Alleen te volgen op 22, 24 en 27 oktober met de volgende starttijden: 11.15 - 12.30 - 14.00 - 15.15 uur (duur: 45 min)

Cinekid: Concordia Medialab,
Cinekid: Concordia Medialab,
Cinekid: Concordia Medialab,
Cinekid: Concordia Medialab,

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling Cinekid: Concordia Medialab. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: