Ook interessant
Her + nagesprek, Spike Jonze
Her + nagesprek ma 17 sep 2018
info
Janus Metz Pedersen Borg/McEnroe Film Filmzaal 2

De legendarische Wimbledonfinale uit 1980 tussen twee tegenpolen.

Het is 1980 wanneer het tennisduel van het jaar in zicht is. De Zweed Björn Borg, nummer één op de wereldranglijst van het herentennis, gaat het duel aan met het nieuwe Amerikaanse talent John McEnroe. De ingetogen en vriendelijke Borg wordt door de tenniswereld op handen gedragen. De excentrieke McEnroe staat ondanks zijn sportprestaties vooral bekend om zijn temperament op de tennisbaan.

Beide mannen trainen ijverig ter voorbereiding op de finale, voor geen van beiden is verliezen een optie. Hoewel ze meer met elkaar gemeen hebben dan men op het eerste gezicht zou verwachten, ontwikkelt de rivaliteit zich steeds verder en lopen de spanningen hoog op tot het langverwachte moment daar eindelijk is. Terwijl de hele wereld meekijkt naar de finale tussen twee legendes, spelen Borg en McEnroe een wedstrijd die de tenniswereld voorgoed zal veranderen.

Zweden 2017, 100 min, Engels & Zweeds gesproken, Nederlands ondertiteld

Borg/McEnroe, Janus Metz Pedersen
Borg/McEnroe, Janus Metz Pedersen
Borg/McEnroe, Janus Metz Pedersen
Borg/McEnroe, Janus Metz Pedersen

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling Borg/McEnroe. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: