Ook interessant
Kunstreis Essen en Duisburg , Concordia
Kunstreis Essen en Duisburg vr 23 mrt 2018
info
Kunst en Koffie, Concordia's kunstuitleen Expositie Expositieruimte Langestraat 56

Dat Concordia graag kunst deelt met iedereen blijkt mede uit de kunstuitleen die al jaren aan de Langestraat 56 huist. Tijd om deze collectie eens in de schijnwerpers te zetten.

Van expo naar huiskamer
Kunstwerken worden uit de witte stille omgeving van galerie en museum gehaald, en gaan deel uit maken van de intieme omgeving van een huiskamer. Op deze manier is het schilderij of de ets heel even van alleen de bewoner. Het werk hoeft niet gedeeld met een mede-toeschouwer of een groep museumbezoekers, het hangt in de kamer en is onderdeel van het leven van alledag. Wat doet dat met een schilderij, en wat doet dat met de sfeer in een kamer?

Werken van jong en oud
In deze expositie worden oudere stukken uitgelicht en nieuwe werken in de kunstuitleen gepresenteerd. De oudere werken zijn uitgekozen door gastcurator John Landewe. Hij is al lange tijd lid van de uitleen en heeft een sterke band met Concordia. Het huren van kunst bij Concordia was een begin van het opbouwen van een eigen collectie kunstwerken.

De nieuwe werken in de kunstuitleen zijn gekozen door programmeur beeldende kunst van Concordia, Petra Boonstra. Zij koos voor jonge regionale kunstenaars; “er zijn zoveel goede schilders die elk jaar weer aan de AKI afstuderen! Zij moeten een podium krijgen en daarnaast is het van belang dat abonnees van onze kunstuitleen regionaal talent in huis kunnen halen.”

Hoe kies ik een schilderij?
Tijdens de expositie organiseren we verschillende activiteiten; een talk met de nieuwe kunstenaars en een stoomcursus 'hoe kies ik een schilderij?' door een interieur styliste. 

Kunst en Koffie, Concordia's kunstuitleen,

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling Kunst en Koffie, Concordia's kunstuitleen. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: