Ook interessant
Film stars don't die in Liverpool , Paul McGuigan
Film stars don't die in Liverpool wo 21 mrt 2018
info
Joachim Trier Thelma - première Film Filmzaal 1

Gevoelig, raadselachtig sprookje over een jonge Noorse studente die verhuist naar Oslo en, overspoeld door emoties, ontdekt dat ze bovennatuurlijke krachten heeft.

De verlegen Thelma verhuist van haar religieuze familie op het Noorse platteland naar Oslo om te gaan studeren. Kort na aankomst krijgt ze een onverwachte epileptische aanval, die ze voor haar ouders verborgen houdt. Tegelijkertijd ontmoet ze medestudente Anja, tot wie ze zich bijzonder aangetrokken voelt.

Thelma wordt overspoeld door emoties die ze niet durft te erkennen, de aanvallen komen steeds vaker en heftiger en de dokters hebben er geen medische verklaring voor. Langzamerhand wordt duidelijk dat ze over angstaanjagende, bovennatuurlijke krachten beschikt en op een dag is Anja spoorloos verdwenen.

Thelma is geregisseerd door Joachim Trier. Na zijn sterke debuut Reprise en het veelbekroonde Oslo, August 31st kreeg hij in Cannes een Gouden Palm-nominatie voor Louder Than Bombs. In de stijlvolle thriller Thelma wordt de hoofdrol vertolkt door opkomend talent Eili Harboe (The Wave).

De film is gekozen als Noorse inzending voor de Oscar™ voor beste buitenlandse film.

NO/FR/DK/ZWE, 2017, 116 min, Noors gesproken, Nederlands ondertiteld

De pers over Thelma:

★★★★★ Trouw: "Razendknap met subtiele dialogen en voortreffelijke acteurs"

★★★★ NRC: "Intrigerende filmhuisversie van Stephen King-verfilmingen als Carrie"

★★★★ VPRO Cinema: "Vol prachtige beelden en observaties"

★★★★ Telegraaf: "Een van de sterkste rolprenten van het jaar”

★★★★ Volkskrant: "Duivels knap (..) met oog voor poëzie (..) ondanks de zachte hand richting de fantasie blijft Thelma levensecht"

★★★★ Algemeen Dagblad: "Inteligente, mooi in beeld gebrachte mix van drama, bovennatuurlijke elementen, spanning en romantiek"

Thelma - première, Joachim Trier
Thelma - première, Joachim Trier
Thelma - première, Joachim Trier
Thelma - première, Joachim Trier
Thelma - première, Joachim Trier

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling Thelma - première. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: