Ook interessant
Film stars don't die in Liverpool , Paul McGuigan
Film stars don't die in Liverpool wo 21 mrt 2018
info
Agnes Varda & JR Visages Villages - première Film Filmzaal 1

Veelgeprezen, lieve documentaire waarin filmmaakster en fotografe Agnès Varda en de eigenaardige kunstenaar JR samen door Frankrijk trekken.

De beroemde regisseuse en fotografe Agnès Varda (Les Glaneurs et la Glaneuse, Cléo de 5 à 7) is een markante figuur in de Franse cinema. Samen met JR, een eigenzinnige kunstenaar met een grootse verbeelding, vormt ze een uniek duo.

Agnès is inmiddels in de tachtig, JR midden dertig. Hun reis schept een band waarin ze elkaar als kunstenaars vinden en het landschap tot museum maken.
Het voormalige boegbeeld van de nouvelle vague (Agnès) en de inmiddels wereldberoemde fotograffitikunstenaar (JR) vullen elkaar perfect aan.

Hun hartverwarmende vriendschap vormt de basis voor een waarachtige en lieve roadmovie. Visages Villages won dit jaar op het filmfestival van Cannes de L'Œil d’or voor Beste Documentaire en is één van de hoogtepunten van het IDFA dit jaar.

Frankrijk 2017, 90 min, Frans gesproken, Nederlands ondertiteld

De pers over Visages Villages:

★★★★★ NRC: "Eens in de zoveel tijd wordt er een film gemaakt die je ogen kust. Visages Villages is zo’n film."

★★★★★ Trouw: "Veruit de beste roadmovie van het jaar (..) de beste documentaire van het jaar (..) vrolijk en vrijmoedig"

★★★★★ VPRO Cinema: "Poëtisch, ontroerend, en deksels amusant."

★★★★ Volkskrant: "Speels en liefdevol, fris en springerig (..) Het moet raar lopen, wil er niet op zijn minst een Oscarnominatie toegevoegd worden aan de reeds gewonnen prijzen"

★★★★ Filmkrant: "Een vat vol vondsten (..) Varda is een verrukkelijke reisleidster (..) Varda en JR weten met een klein idee een indrukwekkend effect op te roepen"

★★★★ Telegraaf: "Doodgewoon heel bijzonder (..) liefdevol"

★★★★ Parool: "Uiterst sympathiek"

Visages Villages - première, Agnes Varda & JR
Visages Villages - première, Agnes Varda & JR
Visages Villages - première, Agnes Varda & JR

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling Visages Villages - première. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: