Ook interessant
Filmclub 2017/2018,
Filmclub 2017/2018 vr 9 mrt 2018
info
Stanley Tucci Final Portrait - première Film Filmzaal 1

Biografisch drama over de totstandkoming van het laatste schilderij van de Zwitserse schilder en beeldhouwer Alberto Giacometti (prachtig gespeeld door Geoffry Rush).

Stap in de wereld van Alberto Giacometti (1901-1966) en maak kennis met zijn uitgesproken persoonlijkheid, werkwijze en spitsvondige manier van communiceren.

We volgen de kunstenaar gedurende twee weken in het Parijs van de jaren zestig. Giacometti wil een portret van zijn vriend schilderen, de schrijver en kunstcriticus James Lord. Zijn belofte dat het maar een paar uur duurt, kan hij niet waarmaken. James mist zijn vlucht. En de paar uren worden al snel dagen. Lord krijgt zo inzicht in de werkwijze van de kunstenaar en we zien de strubbelingen en frustraties in het proces en de totstandkoming van Giacometti's laatste meesterwerk.

De film is mede gebaseerd op het boek A Giacometti Portrait van James Lord, de schrijver die model stond voor Giacometti’s laatste meesterwerk.

GB, 2017, 90 min, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld


De pers over Final Portrait:

★★★★ NRC: "Een verrukkelijke kleine film (..) een fraai onnadrukkelijk portret van een kunstenaar (..) Hammer en Rusk zijn geweldig"

★★★★ Parool: "Een geweldig inkijkje in Giacometti's slopende artistieke zelftwijfel en chaotische privéleven (..) mooi lichtvoetig"

★★★★ Filmkrant: "Geoffrey Rush maakt van Giacometti een norse mankepoot, gierig, afgunstig en zijn vrouwen ontrouw, tot het moment dat er gewerkt moet worden. Alles draait om die momenten van trance."

Final Portrait - première, Stanley Tucci
Final Portrait - première, Stanley Tucci
Final Portrait - première, Stanley Tucci
Final Portrait - première, Stanley Tucci
Final Portrait - première, Stanley Tucci

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling Final Portrait - première. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: