Ook interessant
Her + nagesprek, Spike Jonze
Her + nagesprek ma 17 sep 2018
info
Ruben Ostlund The Square Film Filmzaal 2

Veelgeprezen, vlijmscherpe en geestige satire op de kunstwereld. In Cannes met de Gouden Palm bekroond. Van de Zweedse maker van Turist en Involuntary.

Een modern museum stelt een nieuwe installatie tentoon. Een ruimte waar geen regels zijn en alles kan. Om publiek naar het museum te trekken, wordt er een PR-bureau ingehuurd. De onorthodoxe campagne zorgt voor de nodige commotie.

The Square werd op het filmfestival in Cannes bekroond met de Gouden Palm en kreeg zeer goede recensies van de internationale filmpers.

Regisseur Ruben Östlund is een van de meest bijzondere hedendaagse filmmakers, die met The Square verder bouwt aan zijn oeuvre dat ook al bestond uit veelgeprezen films als Involuntary en Turist.

ZWE, 2017, 144 minuten, Zweeds gesproken, Nederlands ondertiteld

De pers over The Square:

★★★★★ VPRO Cinema.nl: "Superieure satire (..) ondertussen intelligente dingen zeggend over onder meer politieke correctheid, kuddegedrag en opportunisme (..) onvergetelijk"

★★★★★ Telegraaf: "Östlund maakt even hilarisch als pijnlijk duidelijk dat onze maatschappij in feite net zo’n kwetsbare constructie is als de kunstwereld"

★★★★ Volkskrant: "Een geestige en vaak hoogst ongemakkelijke satire, maar ook een lust voor het oog, met fraai camerawerk en uitstekende acteurs"

★★★★ Filmkrant: "Slimme en scherpe satire (..) laat je denken en voelen tegelijkertijd"

★★★★ NRC: "Fascinerende satire (..) grappig, spannend en stimulerend"

★★★★ Parool: "Door al zijn rake grappen heen blijft hij hoopvol over wat kunst kan veranderen"

★★★★ Trouw: "Een duizelingwekkend bouwwerk, een spiksplinternieuwe satire met oeroude inhoud: wederzijds begrip en vertrouwen vormen de bouwstenen van onze samenleving."

The Square, Ruben Ostlund
The Square, Ruben Ostlund
The Square, Ruben Ostlund
The Square, Ruben Ostlund
The Square, Ruben Ostlund

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling The Square. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: